Mâncarea – plăcerea ta „vinovată”?

Frumos
Laura Laurentiu

Laura LaurentiuLaura Laurentiu e autoarea blogului culinar "ReţeteCaLaMama" , proiect pe care l-a lansat în urmă cu cinci ani. De atunci şi până în prezent, blogul a ajuns unul dintre cele mai vizitate din online-ul românesc. Laura este bucătar profesionist şi este implicată în câteva proiecte naţionale care au drept scop dezvoltarea gastronomiei româneşti.


Mâncarea este una dintre plăcerile de zi cu zi care ne stimulează toate simțurile.

Mâncarea nu este doar o condiție obligatorie pentru a supraviețui, ci și o parte importantă a culturii noastre, situată la granița dintre viața de zi cu zi și artă. În afară de alinarea foamei , mâncarea ne stimulează toate simțurile și ne oferă o plăcere senzuală autentică. Un rol imens în percepția  plăcerii îl joacă simțul văzului. În definitiv, există un motiv concret pentru care se spune că unii oameni au pofta mai mare decât foamea, iar elementul vizual este cel mai important în crearea apetitului. Acesta joacă un rol extrem de important în viețile noastre, iar in ceea ce privește mâncarea este la fel de important precum gustul și mirosul.

plăcere senzuală autentică

Culorile, forma și textura ingredientelor, îndeosebi ale legumelor, precum și măiestria aranjării lor pe farfurie reprezintă secretul bucătarilor-șefi de pretutindeni care promit că până și cel mai pretențios invitat la masă va fi cucerit de frumusețea preparatelor culinare.

Culorile, forma și textura

Știind acest secret, oricine, chiar și un bucătar novice, își poate impresiona invitații, alegând să prepare rețete și aranjamente frumoase, atrăgătoare. Creativitatea și dorința de a învăța elementele de bază ale „plating”-ului sunt suficiente pentru a ne bucura pe deplin de aspectul, mirosul și gustul unei farfurii cu adevărat frumoase și elegante.

Citește mai multe despre alimentație și învață cum să mănânci frumos.

rețete și aranjamente frumoase

, , , , , , , , , , ,