Salată vietnameză cu carne de vită

4 Număr de porții

Instrucţiuni


Uleiul de ceapă - preparare:

  • Se încinge uleiul până la o temperatură foarte înaltă. Se adaugă ceapa tăiată şi sarea. Se prăjeşte până când bucăţile de ceapă verde devin crocante şi maronii.
  • În acest moment se iau de pe foc, lăsându-se în ulei, până când culoarea lor devine maro închis. Uleiul se poate folosi la salate, la carne de pui fiartă, la paste făinoase, ciorbe şi multe alte mâncăruri vietnameze.
  • Uleiul poate fi păstrat în frigider, în borcane închise ermetic, pe perioade de până la 2 săptămâni.


Salata - preparare:

  • se taie castravetele în felii subţiri, se sărează şi se pun pe un strecurător timp de 15 minute, ca să dea drumul la suc.
  • Morcovii se taie în felii cât mai subţiri şi se pun la o parte. Când castraveţii lasă apă, se presează puternic cu mâna pentru a elimina cât mai mult lichid. Se taie o lămâie verde în bucăţi şi se pune de o parte.
  • Într-un castron mic se amestecă sucul din cea de-a doua lămâie cu sosul de peşte, uleiul de susan, zahărul şi ardeii măcinaţi, usturoiul i ghimbirul.
  • Se toarnă sosul pregătit în prealabil pe castraveţi şi morcovi, se lasă 5 minute pentru ca gusturile să se amestece.
  • Se alege, se curăţă şi se spală spanacul. Se usucă bine cu un prosop de hârtie, se stropeşte cu uleiul de ceapă (lăsându-se 1-2 linguri), se trece într-o salatieră.
  • Pe stratul de spanac se pun feliile de morcov şi de castravete, împreună cu sosul, apoi se aşează carnea de jur împrejur. Se stropeşte cu cele 1-2 linguri de ulei de ceapă care au rămas, se presară cu arahidele şi cu piperul proaspăt măcinat.


Mod de servire:Se decorează cu frunze de coriandru şi cu bucăţele de lămâie.





Autor: Bonduelle