Aperitiv saigon cu legume

RO_BG_12AF_RO_Young_Carrots_CCAJEC
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se acoperă macaroanele cu apă fiartă într-un bol, se ţin 15 minute sub capac şi se strecoară.
  • Se taie macaroanele cu foarfeca în bucăţi de 10 cm, se amestecă cu oţet de orez şi se sărează după gust.
  • Se toarnă apă fierbinte într-o formă de copt plăcinte plată şi se cufundă în ea, foaie după foaie, hârtia de orez, până la muiere (aprox. 15 secunde).
  • Hârtiile de orez se pun cu atenţie, una câte una, pe un şervet curat de bumbac, aşezându-se lângă marginea lor rânduri de dovlecel, morcov şi varză.
  • Se adaugă un pumn de macaroane şi se presară cu nuca şi cu ceapa.
  • Se adaugă câteva frunze de busuioc, mentă şi coriandru şi se rulează hârtia de orez pentru a obţine un pacheţel cilindric. Etapele de mai sus se repetă cu celelalte foi de hârtie şi cu restul legumelor.
  • Aperitivele astfel pregătite se înfăşoară în hârtie de copt umedă şi într-un şervet umed, se închid ermetic într-o pungă de plastic şi se pun la frigider.


Mod de servire:Se servesc tăiate în jumătate, cu un adaos de dip de orez sau de sos dulce-acru.





Autor: Bonduelle