Imam Bayildi – vinete umplute

Doner kebab este cel mai cunoscut fel de mâncare turcească din lume. Seamănă cu Shaorma arabă sau Gyrosul grecesc , numai că are şi condimente şi adao ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Într-o oală mare cu apă clocotită se opăresc vinetele timp de 7-8 minute, după care se strecoară şi se răcesc
  • Se căleşte ceapa în uleiul de măsline, se adaugă usturoiul tocat, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe
  • Se înăbuşe timp de 10 minute, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat
  • Vinetele se taie în jumătăţi şi se scoate din ele un pic de miez
  • Miezul se toacă, se amestecă cu legumele, se condimentează după gust cu suc de lămâie şi mirodenii
  • În jumătăţile de vânătă se pune umplutura, se stropeşte cu restul de ulei şi se pune la cuptor
  • Se coace 45 de minute la 180 ° C

 

Mod de servire:Se serveşte fierbinte, de preferinţă cu iaurt





Autor: Bonduelle