Ekmek – pâinea turcească

Doner kebab este cel mai cunoscut fel de mâncare turcească din lume. Seamănă cu Shaorma arabă sau Gyrosul grecesc , numai că are şi condimente şi adao ...
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • După amestecarea tuturor ingredientelor se frământă timp de aproximativ 8 minute, până aluatul devine compact şi uşor de format
  • Se unge un castron cu ulei şi se lasă aluatul în el timp de aproximativ 1½  oră
  • După ce aluatul creşte, se trece în tava de copt aşternută cu hârtie, se desparte în două plăcinte rotunde sau ovale
  • Se bate oul, se adaugă o lingură de apă şi se unge partea de sus a pâinii
  • Se fac nişte adâncituri cu degetele şi se presară totul cu susan şi chimen
  • Se lasă pentru încă 20 de minute
  • Se coace 7 - 9 minute la 250 °C 




Autor: Bonduelle