Tom Yam Kung – supă thailandeză cu creveţi

RO_BG_Whole_Marinated_Mushrooms_2
Este o mâncare simplă, care poate fi atât o gustare, dar poate sta şi la baza felului principal. Thailandezii servesc cel mai des Mi Krop ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se spală şi se curăţă creveţii, lăsându-le cozile. Se spală şi se taie ciupercile.
  • Se toarnă apă într-o oală, se adaugă şalotele mărunt tăiate, frunzele de lămâie, sosul de peşte. Se gătesc aproximativ 3 minute.
  • Se adaugă ciupercile şi creveţii şi se gătesc până când creveţii vor avea culoarea roz.
  • Se introduc în oală frunzele de lămâie mică şi se adaugă chilli.
  • Apoi se acoperă şi se lasă deoparte.

 

Mod de servire:Supa se decorează cu coriandru şi ceapa verde. Se serveşte fierbinte.





Autor: Bonduelle