Кöttbullar – perişoare suedeze cu carne tocată

Ingrediente

Mâncarea a fost preluată de la indieni. Fiecare regiune are reţeta proprie pentru empanadas, acestea diferind prin mărime şi umplutură. Umplutura trad ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


Chifteluţe:

  • Într-un vas se amestecă smântâna cu pesmetul şi se lasă 5 minute. Ceapa se prăjeşte în unt. La pesmet se adaugă carnea tocată, oul, condimentele şi ceapa prăjită, se amestecă şi se bagă la frigider pentru câteva ore.
  • Se formează mici chifteluţe (de mărimea unei nuci), care trebuie lăsate apoi timp de 30 min. Cu restul de unt se unge tava, pe care apoi sunt aşezate chifteluţele. Se coace în cuptor la temperatură de 90-100ºC aproximativ 5-10 minute.

Sosul:

  • Prepararea sosului: pe unt se întinde ceapa tăiată în felii, se adaugă vin şi se găteşte.
  • Se adaugă supa şi se găteşte fără capac 10 minute amestecând continuu.
  • Se adaugă muştarul şi pasta de tomate, apoi se condimentează.

 

Mod de servire:Se servesc chifteluţele fierbinţi cu sos. Suedezii servesc köttbullar cu garnitură de piure de cartofi.





Autor: Bonduelle