Bacalhau – cod din Portugalia cu cartofi fierți

RO_BG_58FC_Gherkins_CCOR36E
8 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se toarnă apă fierbinte peste cod. Apoi se presară cu sare şi se fierbe timp de 10 minute. După uscare se lasă deoparte.
  • Ceapa şi cartofii se pun în oală şi se toarnă peste ele apă fierbinte, puţin sărată. Se fierbe totul timp de 10 minute.
  • Varza tocată se pune în oală împreună cu legumele. Totul se fierbe timp de 10  minute, apoi se strecoară apa şi se lasă să se răcească.
  • Se pune peştele în oală, apoi verdeţurile, ouăle, măslinele - şi totul se amestecă foarte bine.
  • Se face un sos din ulei, oţet, sare şi piper, și  se adaugă  apoi în mâncarea.


Mod de servire: Serviţi la rece, cel mai bine cu pâine proaspătă de grâu.





Autor: Bonduelle