Varză „bigos”

Metoda de a acri varza este foarte veche, încă din vremea Greciei antice, a Romei şi a Chinei. Totuşi, modul în care se prepară azi, atât de popular î ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Varza murată se taie, se acoperă cu o mică cantitate de apă fierbinte şi se pune la fiert
  • Varza proaspătă se toacă, se adaugă ceapa tăiată, ciupercile, se acoperă cu apă fierbinte, se aduce la fierbere şi se adaugă la varza murată
  • Carnea tăiată în cubuleţe se frige scurt şi se adaugă la varză, cu tot cu grăsime,
  • Se adaugă ienibaharul, frunzele de dafin şi prunele uscate
  • Cârnaţii şi slănina se toacă în cubuleţe, se frig scurt şi se adaugă la restul ingredientelor
  • Se adaugă pasta de tomate
  • Se fierbe la foc mic, se condimentează după gust cu sare şi piper


Mod de prezentare:

Se serveşte cald, cu pâine





Autor: Bonduelle