Poffertjes – clătite olandeze

Ingrediente

Olandezii spun că adevărata ciorbă de mazăre este atunci când lingura stă dreaptă în ea. Snertul este o ciorbă foarte consistentă, la care deseori se ...
În secolul al XVI-lea Spania stăpânea unul dintre oraşele olandeze – Leiden ai cărui locuitori timp îndelungat au suferit de foame. Însă pe 1 octombri ...
6 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se încălzeşte laptele.
  • Se amestecă sarea cu făină şi se face în mijloc o adâncitură.
  • Se amestecă o cantitate mică de lapte cald cu drojdie şi se pune în adâncitură, împreună cu 2/3 din laptele rămas.
  • Se amestecă până se obţine un aluat cu consistenţă unitară, netedă şi pufoasă. Se adaugă restul de lapte cald, continuând să frământaţi.
  • Se acoperă aluatul cu un prosop umed şi se lasă la loc cald, de exemplu pe plită o oră.
  • Se unge tigaia specială de poffertjes cu unt sau margarină.
  • Se umple fiecare din adânciturile tigăii cu aluat şi se prăjeşte pe ambele părţi până prinde o coajă aurie.


Mod de servire:
Se servesc calde cu unt şi zahăr. Sunt foarte gustoase cu unt, zahăr şi sirop de arţar.





Autor: Bonduelle