Snert - supă olandeză din mazăre

RO_BG_12AF_RO_Green_Peas_CGPMN
În secolul al XVI-lea Spania stăpânea unul dintre oraşele olandeze – Leiden ai cărui locuitori timp îndelungat au suferit de foame. Însă pe 1 octombri ...
Adevăratele poffertjes se pregătesc într-o tigaie specială, mare, care are câteva adâncituri mici pe fund. De obicei se servesc la amiază, nu la micul ...
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
6 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se pune mazărea în apă (suficientă cât să o acopere) şi se lasă 8-10 ore acoperită
  • Se strecoară apa şi se pune într-un vas cu apă sărată, împreună cu carnea de porc
  • Se fierbe la foc mic circa 3 ore
  • Se adaugă ceapa, rădăcina şi legătura de ţelină (ambele tocate în prealabil) şi se amestecă din când în când. Se lasă să fiarbă încă o jumătate de oră
  • La sfârşit, se adaugă şunca sau cârnaţii şi se gătesc încă 10 minute
  • Se scot bucățile de şuncă sau cârnaţii şi se taie felii, apoi se pun înapoi în ciorbă
Mod de servire: Se serveşte în farfurie adâncă, de preferat cu pâine neagră.




Autor: Bonduelle