Ceviche - Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie

3 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Fileurile se spală, se usucă şi se taie cuburi. Se pun într-un vas de sticlă. Se toarnă sucul de lămâie şi se lasă la macerat la temperatura camerei timp de două ore şi jumătate.
  • Se încinge uleiul într-un mic vas, se pune usturoiul şi se prăjeşte timp de aproximativ 3 minute. Usturoiul se scoate iar uleiul se lasă să se răcească.
  • Roşiile opărite se curăţă de pieliţe, se taie felii, se înlătură seminţele (fără a pierde sucul). Ceapa cojită se toacă în bucăţele mărunte.
  • Roşiile se aşează într-un bol de sticlă, împreună cu ceapa, coriandrul, oregano, ketchup, chili, măslinele şi pasta de ardei. În timpul pregătirii ceviche-ului se folosesc doar vase de sticlă sau emailate. Nu se folosesc vase metalice. Întregului amestec îi adăugăm acum uleiul şi sucul de roşii. Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se amestecă.
  • Se scoate peştele din marinată şi se spală în apă rece de trei ori. Se acoperă cu apă minerală şi se mai lasă 3 minute. După ce se scoate din apă se lasă să se scurgă bine şi se pune în bolul cu roşii şi condimente. Se amestecă, se acoperă şi se lasă 3 ore în frigider.


Mod de servire:Se serveşte în farfurii adânci răcite în congelator. Se decorează cu măsline

Autor: Bonduelle