Creveţi cu legume

RO_BG_12AF_RO_Pod_Beans_CHPMFC
Hreanul japonez este mult mai iute decât cel tradiţional, prin urmare se recomandă folosirea lui cu prudenţă. Wasabi este important pentru sushi sau s ...
Când este preparat în mod corect, acest orez este uşor lipicios.
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
3 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Lujerul de bambus se toacă în felii alungite, broccoli-ul se separă în bucăţi mai mici iar morcovul se taie "în floricele". Apoi, morcovul şi broccoli-ul se opăresc un moment, apoi se lasă să se răcească.
  • Se amestecă într-o oală fiertura de peşte, sosul de soia; se aduce la fierbere şi se adaugă sare. Apoi se adaugă lujerii de bambus şi morcovii şi se fierb la pe foc mic, sub un capac greu, timp de 6 minute – până când lujerii de bambus primesc o culoare uşor brună. Înainte de servire se toarnă peste supa de legume şi se ornează cu broccoli.
  • Creveţii se curăţă, lăsându-le cozile, se sărează uşor, se tăvălesc în făină de cartofi, se scutură de excesul de făină şi se aruncă în 2 pahare de apă clocotită în care se fierb cel mult 10 secunde. Se scot din apă, se clătesc în apă rece şi se pun deoparte.
  • Într-o oală se fierb 2 pahare de apă; fasolea se curăţă, se taie diagonal în bucăţi de circa 1,5 cm. Se presară cu un pic de sare şi se aruncă în apa în fierbere pentru circa 8 minute, apoi se strecoară şi se clătesc în apă rece. Condimentele pentru fasole se amestecă într-o crăticioară, se fierb şi se adaugă fasolea.
  • Într-un al doilea vas se amestecă condimentele pentru creveţi, se aduc la fierbere, se adaugă creveţii şi, reducând focul la minim, se toarnă gălbenuşurile. Apoi se fierbe la foc foarte mic, sub capac, timp de 2 minute.

 

Mod de servire:Creveţii se pun pe un platou, se garnisesc cu fasole; legumele se prezintă separat

Autor: Bonduelle