Pizza cu ardei şi măsline

Paste speciale cu carne tocată și legume la cuptor. Reteta lasagna.  
Învață secretele din bucataria italiana în câțiva pași simpli Prin varietatea şi bogăţia aromelor, bucataria italiana este considerată una din cele m ...
2 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se cerne făina pe masă. În mijlocul moviliţei de făină se formează o adâncitură, apoi se pun acolo: drojdie uscată, ulei şi un vârf de cuţit de sare. Se adaugă apă şi se frământă până se obţine o masă uniformă. Apoi se aşează aluatul într-un platou presărat cu făină, se mai presară făină şi peste aluat, se lasă să crească aproximativ 30 de minute într-un loc cald.
  • Se înlătură seminţele din ardeii spălaţi şi se taie în fâşii subţiri. Apoi se prăjeşte împreună cu usturoiul tocat, pe 1 lingură ulei încins, pe foc mic, timp de 15 minute. Roşiile opărite se cojesc şi se taie. Se scot sâmburii din măsline. Apoi se pun împreună cu roşiile şi ardeii şi se amestecă bine umplutura astfel obţinută.
  • Aluatul se împarte în 4 părţi egale. Din fiecare din aceste părţi se formează o plăcintă rotundă care se pune pe o folie de aluminiu unsă cu ulei.
  • Pe fiecare din plăcinte se pune o porţie de umplutură. Se presară cu brânză rasă, oregano; se picură puţin ulei. Se pune în cuptor şi se coace timp de 15 – 20 minute, la 200 grade.
Autor: Bonduelle