Lasagna

Pizza cu ardei şi măsline Actualmente, pizza este răspândită în toată lumea, din Alaska până la ţărmurile Australiei. În funcţie de preferinţe, pizza ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • În apă puţin sărată, se fierb foile de lasagna timp de 5 min, până când se înmoaie puţin. Se scot și se așează separat, pe farfurii, ca să nu se lipească.
  • Se taie cubulețe roşiile, vinetele, dovlecelul şi ardeii și se amestecă într-o oală. Se fierb înăbuşit la foc mic.
  • Separat, 1 ceapă se toacă cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper, apoi se pune la prăjit. La sfârşit se adaugă usturoiul zdrobit, se prăjeşte puţin şi apoi totul se adaugă la sos.
  • Carnea se pune într-o oală şi se adaugă cealaltă ceapă. Se fierbe la foc mic 8-12 min, iar când carnea este prăjită, se adaugă concentratul de roşii şi se prăjeşte puţin.
  • Sosul obținut anterior se adaugă peste carne. Se condimentează după gust și se dă deoparte.
  • În acelaşi timp, se pregătește sosul cu caşcaval: Într-o oală se topește untul şi se adaugă făină. Se prăjesc până când făina începe să capete culoarea albă, apoi, foarte încet, amestecând tot timpul, adăugăm laptele, până când se obține o consistenţa ca de smântână. Apoi se adaugă caşcavalul şi se fierbe până când acesta se topeşte. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.
  • Se ia o tavă dreptunghiulară cu pereţii mai înalţi și se unge cu untură sau ulei. Se pune un strat de foi de lasagna, un strat de umplutură de carne, se presară caşcaval şi se repetă toate aceste acţiuni până când se termină ingredientele.
  • Pe deasupra, se presară caşcavalul rămas şi busuiocul.
  • Se dă la cuptor la temperatura de 190C, cca. 30 min.




Autor: Bonduelle