Pui cu curry în stil indian

  • 60 min
  • ușor
  • 4

Nota utilizatorilor
1 stele2 stele3 stele4 stele5 stele (11 voturi, în medie: nota 4.18 din 5)
Loading ... Loading ...

Reţeta de pui cu sos de curry

Numele curry provine din limba tamiliană – kari înseamnă legumele cu sos sau sos. Este un fel de mâncare cunoscut în foarte multe ţări – nu numai în Asia de nord şi de est, ci şi în întreaga lume.

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui dublu
1 lingură ulei
2 cepe tocate mărunt
1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
2 linguriţe usturoi zdrobit
2 linguriţe curcuma
1 lingură praf de curry
350 ml sos de tomate
250 ml lapte de cocos
5 boabe cuişoare
3 boabe cardamon
1 baton scorţişoară
sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie şi scorţişoară.
  • Se pune în frigider, cel puţin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.
  • Se scoate pieptul de pui marinat şi se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.
  • Se prăjeşte pieptul până când capătă o culoare puţin maronie. Se scoate puiul din tigaie şi se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul şi usturoiul şi se prăjesc până când capătă o culoare puţin maronie, apoi se adaugă curry şi curcuma.
  • Acum a venit timpul pentru puiul marinat – se adaugă  sosul de tomate, laptele de cocos, cuişoarele, cardamonul şi batonul de scorţişoară.
  • Se adaugă sarea şi piperul după gust.
  • Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.


Mod de servire:Mâncarea astfel pregătită se serveşte cu garnitura de orez.


, , , , , , ,