Pui cu curry în stil indian

Ingrediente

  • 2 bucăţi piept de pui dublu
  • 1 lingură ulei
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 2 linguriţe usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe curcuma
  • 1 lingură praf de curry
  • 350 ml sos de tomate
  • 250 ml lapte de cocos
  • 5 boabe cuişoare
  • 3 boabe cardamon
  • 1 baton scorţişoară
  • sare şi piper după gust
Pâinea este servită la diferite mâncăruri cu legume, orez sau la supa dhal. Chapati este folosită în loc de lingură, înfăşurând în ea felurile de mânc ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie şi scorţişoară.
  • Se pune în frigider, cel puţin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.
  • Se scoate pieptul de pui marinat şi se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.
  • Se prăjeşte pieptul până când capătă o culoare puţin maronie. Se scoate puiul din tigaie şi se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul şi usturoiul şi se prăjesc până când capătă o culoare puţin maronie, apoi se adaugă curry şi curcuma.
  • Acum a venit timpul pentru puiul marinat – se adaugă  sosul de tomate, laptele de cocos, cuişoarele, cardamonul şi batonul de scorţişoară.
  • Se adaugă sarea şi piperul după gust.
  • Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.


Mod de servire:Mâncarea astfel pregătită se serveşte cu garnitura de orez.





Autor: Bonduelle