Pui cu curry în stil indian

Ingrediente

  • 2 bucăţi piept de pui dublu
  • 1 lingură ulei
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 2 linguriţe usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe curcuma
  • 1 lingură praf de curry
  • 350 ml sos de tomate
  • 250 ml lapte de cocos
  • 5 boabe cuişoare
  • 3 boabe cardamon
  • 1 baton scorţişoară
  • sare şi piper după gust
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie şi scorţişoară.
  • Se pune în frigider, cel puţin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.
  • Se scoate pieptul de pui marinat şi se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.
  • Se prăjeşte pieptul până când capătă o culoare puţin maronie. Se scoate puiul din tigaie şi se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul şi usturoiul şi se prăjesc până când capătă o culoare puţin maronie, apoi se adaugă curry şi curcuma.
  • Acum a venit timpul pentru puiul marinat – se adaugă  sosul de tomate, laptele de cocos, cuişoarele, cardamonul şi batonul de scorţişoară.
  • Se adaugă sarea şi piperul după gust.
  • Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.


Mod de servire:Mâncarea astfel pregătită se serveşte cu garnitura de orez.





Autor: Bonduelle