Gulab Jamun - desert indian

Ingrediente

Pâinea este servită la diferite mâncăruri cu legume, orez sau la supa dhal. Chapati este folosită în loc de lingură, înfăşurând în ea felurile de mânc ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzeşte laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină şi se frământă aluatul.
  • Din aluat se formează 25 de găluşte mici şi se pun pe o farfurie unsă cu unt.
  • Se topeşte untul (ghee) în tigaie, se încălzeşte şi se introduce de probă o găluşcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafaţă. Când găluşca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
  • Siropul: se strivesc seminţele de nucşoară, se introduc într-un vas şi se adaugă zahărul şi apa. Se dă în clocot şi se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc şi se adaugă apa de trandafir.
  • Găluştele gulab jamun se scufundă în sirop şi se lasă acolo timp de câteva ore.

 

Mod de servire:Cel mai bine este să servim gulab jamun calde, în sirop.





Autor: Bonduelle