Dhal – supă hindusă

RO_HR_12AF_RO_Lentiles_CLEN

Ingrediente

Pâinea este servită la diferite mâncăruri cu legume, orez sau la supa dhal. Chapati este folosită în loc de lingură, înfăşurând în ea felurile de mânc ...
2 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se spală bine seminţele de linte şi se lasă peste noapte la înmuiat.
  • Se pune lintea într-o oală şi se toarnă peste ea aceeaşi apă, în care a fost lăsată la înmuiat. Se pune pe foc la gătit.
  • Ceapa se taie mărunt, roşiile se taie în bucăţi mici şi împreună cu toate condimentele (se lasă untul) se adaugă în oala cu linte. Se fierbe 1 oră şi 15 minute la foc mic, amestecând la 15 minute.
  • Când supa va fi aproape gata se adaugă untul şi coriandrul proaspăt mărunt tăiat.
  • Garam masala: fiecare ingredient se prăjeşte pe o tigaie uscată aproximativ 15 minute. Când toate vor fi gata se amestecă şi se macină în râşniţa de cafea. Garam masala trebuie păstrată într-un recipient uscat închis.

 

Mod de servire:Dhal se serveşte fierbinte împreună cu legumele şi chapati.





Autor: Bonduelle