Chapati – pâinea indiană

Ingrediente

3 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se presară făina într-un vas de dimensiuni mari, se adaugă sare şi se amestecă bine. Se face în mijloc o gaură în care se toarnă puţin câte puţin apă, se frământă aluatul şi se amestecă cca. 7 minute. Se lasă aluatul acoperit o jumătate de oră.
  • Se împarte aluatul în 16 bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde într-o plăcintă subţire cu diametrul de 10-15 cm.
  • Se încinge tigaia şi se pun în ea chapati. Se coace pe o parte până apar nişte băşici, după care se întorc pe partea cealaltă. Cu ajutorul unui prosop se presează delicat plăcinta şi se întoarce din nou pe cealaltă parte. Chapati trebuie să fie bine coapte.

 

Modul de servire:Se unge chapati pe o parte cu unt şi se aşează una peste cealaltă pentru a le menţine calde.





Autor: Bonduelle