Kartoffelsalat – salată de cartofi

Cea mai veche reţetă pentru budinca cu brânză datează în izvoarele germane din anul 1596, când Anna Alarm a trecut-o pentru prima dată în cartea de bu ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se fierb cartofii cu coajă şi chimen timp de 25-30 minute.
  • Se taie ceapa mărunt.
  • Cartofii fierţi se cojesc, se taie feliuţe, apoi se presară cu ceapă.
  • Bulionul se fierbe cu jumătate din oţet şi se toarnă imediat peste cartofi.
  • Se condimentează după gust cu sare şi piper, apoi se amestecă uşor şi se lasă 30 de minute.
  • Se poate turna restul de supă cu care au fost stropiţi cartofii.
  • Costiţa se rumeneşte în tigaie, se taie bucăţele mărunte şi se adaugă în salată.
  • Restul de oţet se bate cu uleiul într-o compoziţie cremoasă, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi această compoziţie se toarnă peste salată.
  • Cu restul de ceapă verde se presară salata înainte de a fi servită.




Autor: Bonduelle