Somonul marinat cu salată de linte

RO_BG_12AF_RO_Young_Carrots_CCAJEC
Bagheta franţuzească este unul dintre simbolurile Franţei, în special al Parisului. La fel ca şi turnul Eiffel, vin, beretă sau caşcaval, bagheta a de ...
Reteta maioneza Există foarte multe variaţiuni ale legendei despre introducerea maionezei în bucătăria franceză. Numele ei provine din cuvântul manie ...
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
3 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Ingredientele marinatei se amestecă, se toarnă peste somon şi se lasă câteva ore în frigider.
  • Lintea se fierbe cu boabele de piper, usturoiul şi frunzele de dafin; se sărează la sfârşitul fierberii. După fierbere lintea trebuie să rămână fragedă.
  • Morcovii se fierb o perioadă scurtă de timp, se strecoară, şi se răcesc cu apă pentru a rămâne fragezi.
  • Lintea se amestecă bine cu morcovii, cu şalota şi cu sosul. Se lasă un timp, pentru ca să se întrepătrundă gusturile.
  • Somonul se scoate din marinată, se usucă şi se taie în felii foarte subţiri.


Mod de servire:
Feliile se aşează într-un strat subţire pe farfurie, pe acest strat se formează o piramidă din salată de linte.





Autor: Bonduelle