Baghetă franţuzească cu usturoi

Ingrediente

Reteta maioneza Există foarte multe variaţiuni ale legendei despre introducerea maionezei în bucătăria franceză. Numele ei provine din cuvântul manie ...
Somonul marinat – fructele de mare joacă un rol semnificativ în bucătăria franceză. Somonul marinat are un efect benefic asupra organismului şi un gus ...
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Untul se freacă bine. Se adaugă uleiul de măsline, usturoiul pisat şi sarea după gust. Se amestecă totul până când obţinem o cremă omogenă.
  • La crema astfel pregătită se poate adăuga pătrunjelul verde tocat şi apoi se amestecă încet.
  • Acum se taie baghetele în jumătăţi şi fiecare dintre cele două părţi se taie aproape până la capăt în bucăţi de 2-3 centimetri. Apoi între tăieturi şi pe deasupra ungem cu puţină pastă de usturoi.
  • Baghetele astfel pregătite se învelesc individual în folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor şi se coc 10-12 min la temperatura de aprox. 180° C.
  • După ce scoatem baghetele din cuptor, dezvelim folia, le presarăm din abundenţă cu caşcaval şi apoi le mai introducem la cuptor pentru cam 5 min. până când se rumenesc.


Modul de servire:Baghetele puţin rumenite se scot din cuptor şi se taie în bucăţi mai mici. Baghetele trebuie să ajungă la masă când sunt încă fierbinţi.

Vă dorim pofta bună!

Autor: Bonduelle