Află cum se fac blintzes - clătitele evreieşti cu umplutură

Este mâncare tradiţională a bucătăriei evreieşti. Prăjitură din cartofi are mai multe versiuni, cel mai cunoscut este Kugel de cartofi cu macaroane. M ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


Aluat:

  • Într-un vas mare se toarnă apa şi laptele.
  • Se sparg ouăle şi se amestecă bine
  • Se adaugă zahărul (în caz de umplutură dulce), sarea şi uleiul
  • Se amestecă bine
  • Treptat se adaugă făina şi se amestecă până când obţinem o masă omogenă cu consistenţa de smântână.
  • Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. În tigaie se toarnă atât aluat cât să acopere toată suprafaţa. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.

Umplutură de brânză:

  • Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obţinem o pastă omogenă.
  • Se scot pastele, se adaugă stafidele, totul se amestecă
  • Se umple fiecare clătită cu 4 linguri din această compoziţie.

Umplutura de ciuperci:

  • Se topeşte margarina într-o tigaie.
  • Se prăjeşte ceapa până când capătă un aspect sticlos.
  • Ciupercile se taie julienne şi se înabuşă cu ceapa.
  • Se adaugă făina şi se amestecă până când devine o masă omogenă
  • Treptat se adaugă apa
  • Se adaugă sarea şi piperul pentru gust
  • Se înabuşă până când compoziţia devine mai tare
  • Se umple fiecare clătită cu 2 linguri de compoziţie.




Autor: Bonduelle