Raţă în stil chinezesc

Ingrediente

Ţinta bucătarului este de a îmbina gusturile într-un mod eficient pentru o armonie ideală - ceea ce e fierbinte trebuie sa fie alăturat de ...
Ramen este supa de taitei japoneza,care isi are originile in China. Este un fel de fast food,daca nu luam in considerare pregatitul supei. Se intalnes ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Raţa se introduce pentru 3 minute în apă clocotită. Se extrage, se usucă şi se lasă peste noapte în încăpere pentru a se usca.
  • Se amestecă sosul de soia, zahărul brun şi oţetul de vin. Apoi se unge carnea de raţă cu amestecul şi se lasă pentru alte 4 ore.
  • Se încinge cuptorul la o temperatură de 190ºC, carnea de raţă se pune pe hârtie pergament, deasupra unei tăvi cu apă. Se coace 30 de minute. După aceea se micşorează temperatura până la 150ºC şi se coace 1 oră.
  • Clătitele chinezeşti: se amestecă făina şi sarea, se adaugă apă şi se amestecă aluatul. Se lasă acoperit timp de 15 minute. Se formează din aluat un rulou cu diametrul de 5 cm, după care este tăiat în bucăţi cu grosimea de 1 cm. Fiecare bucată se întinde în tarte cu diametrul de 8 cm. O faţă a fiecărei tarte se unge cu ulei, se lipesc câte două pe partea unsă. După aceea se întind în tarte cu diametrul de 15 cm. Tartele se prăjesc pe o tigaie încinsă timp de aproximativ 1 minut, având grijă să nu se rumenească. Se împăturesc în jumătate şi se menţin calde până la prepararea raţei.
  • Sosul: se amestecă bine sosul de soia, magiunul, sherry şi condimentele. Se încălzeşte pe tigaie, amestecând continuu. Se răceşte, după care se bagă la frigider.
  • Arpagicul şi castravetele se taie în fâşii.
  • Raţa coaptă se taie în felii. Se pun câteva pe fiecare tartă, împreună cu câteva fâşii de castravete şi de arpagic şi o lingură de dulceaţă de prune.


Mod de servire:Tartele se înfăşoară în rulouri şi se mănâncă cu mâna.

Autor: Bonduelle