Învață rețeta pentru muşchi de vită la cuptor - svickova

3 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Muşchiul de vită se freacă cu sare şi piper şi se frige uşor pe ambele părţi, pe slănina topită, apoi se ia jos de pe tigaie
  • Legumele se taie în cubuleţe şi se frig scurt cu mirodeniile, în aceeaşi grăsime în care a fost friptă carnea
  • Se pune carnea într-n vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garniseşte cu legumele, cu slănina rămasă şi se drege cu unt şi mirodenii
  • Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade; la jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă
  • După 15-20 minute se adaugă la carne bulionul şi se mai coace încă 15-20 minute
  • După coacere, carnea se taie în felii
  • Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, apoi se rîngroaşă cu smântână şi făină

Mod de prezentare:

Carnea se serveşte cu găluştele, acoperită cu sosul pregătit în prealabil.





Autor: Bonduelle