Orez cu fasole în stil caraibean

RO_BG_12AF_RO_Red_Beans_CHARN
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Fasolea kidney se toarnă în tigaie împreună cu lichidul, se aduce la fierbere, se acoperă şi apoi se micşorează focul şi se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se înlătură spuma de la suprafaţa fierturii.
  • Se adaugă la fasole roşiile şi arpagicul tocat, împreună cu ceapa, usturoiul, cimbrul şi untul şi se continuă fierberea timp de 45 de minute, până se moaie.
  • Se toarnă laptele de cocos şi se adaugă orezul – apa trebuie să acopere boabele de orez cu 3-4 cm. Dacă este nevoie, se adaugă apă fierbinte. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic vreo 15-20 de minute, până când orezul se moaie.
  • Se amestecă din timp în timp pentru ca orezul să nu se prindă de fundul vasului.


Mod de servire:Se presară cu câteva frunze de cimbru suplimentare.





Autor: Bonduelle