Ciorbă de fasole caraibeană

RO_BG_44_RO_Red_Beans2_CHARN
Ramen este supa de taitei japoneza,care isi are originile in China. Este un fel de fast food,daca nu luam in considerare pregatitul supei. Se intalnes ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se cufundă fasolea în apă rece şi se lasă 4 ore la muiat.
  • Se leagă mirodeniile cu o bucată lungă de sfoară albă, pentru a forma un bouquet garni.
  • Pe o tigaie cu ulei, se prăjeşte uşor un pic de morcov tocat, ceapă şi ţelina din bouquet garni.
  • Se strecoară fasolea şi se acoperă din nou cu apă rece proaspătă, astfel încât să se găsească la 5-8 cm sub suprafaţa apei. Se aduce la fierbere, se găteşte timp de 10 min. pe foc potrivit, apoi se micşorează flacăra şi se mai găteşte 2-3 ore, până se moaie fasolea.
  • Fasolea se sărează atunci când este încă moale. Se adaugă legumele prăjite cu slănina, se drege cu oregano şi cu chimen. Se adaugă sherry şi sucul de lămâie, apoi roşiile. Se sărează după gust şi se condimentează cu piper măcinat.
  • Se aduce ciorba la fierbere şi se mai fierbe aprox. 30 minute la foc mic. Cu ajutorul unei linguri, se striveşte o parte din boabele de fasole pe peretele oalei, pentru a mai îngroşa ciorba.
  • Se taie în bucăţi mici avocado şi ceapa mică, se toacă coriandrul şi ardeii iuţi.

 

Mod de servire:

Se scoate bouquet-ul garni şi se prezintă supa presărată cu bucăţi de avocado, ceapă şi ardei iute, precum şi cu coriandrul. Se stropeşte fiecare porţie cu sucul a un sfert de lămâie.





Autor: Bonduelle