Pilaf de orez cu stafide

Ingrediente

Bucataria armeana Armenia este situată într-o regiune care s-a confruntat întotdeauna cu influentele culturale, fie prin comerț, fie prin războaie. D ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Gătiţi orezul în apă cu sare
  • Adăugați stafide într-o tigaie cu unt purificat și se fierb până când devin rotunde ca strugurii. În cazul în care stafidele nu sunt dulci, puteți adăuga un pic de zahăr și se amestecă pentru a le carameliza.
  • Când a scăzut toată apa din pilaf, dar orezul este încă zemos, se adaugă stafidele fierte și untul în care au fost gătite.
  • Acoperiţi oala cu un capac ermetic. Ţineţi mâncarea la foc mic încă 2 minute și apoi se lasă acoperita timp de 10 minute.


Servire
Pilaful este servit ca fel principal sau ca şi garnitură.





Autor: Bonduelle