Pakhlava

Ingrediente

6 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se fierb două ceşti de zahăr și apă timp de zece minute. Spre sfârșiţ se adaugă suc de lămâie și cuișoare. Stingeţi focul și lăsaţi siropul să se răcească.
  • Amestecaţi nucile, scorțișoara și trei linguri de zahăr într-un castron mic şi puneţi-l deoparte.
  • Topiţi untul și folosiţi-l pentru a tapeta tava de copt.
  • Aşezaţi jumătate din aluat în tavă şi ungeţi fiecare strat cu unt topit.
  • Aranjaţi marginile și împrăștiati compoziţia între straturi. Presăraţi nucă peste partea de sus și continuaţi la fel cu restul foilor. Ungeţi fiecare foaie cu unt.
  • Păstraţi restul de unt.
  • Cu un cuţit ascuţit tăiaţi aluatul în formă de diamante.
  • Împrăștiati untul rămas pe partea de sus a diamantelor.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit la 175 C, până când aluatul devine auriu deschis la culoare.
  • Scoateți din cuptor, lăsaţi la răcit zece minute, apoi turnaţi cu linguriţa siropul răcit peste fiecare diamant. Repetați până când cea mai mare parte de sirop a fost folosit.


Servire
Pakhlava poate fi servită cu ce a rămas din sirop.





Autor: Bonduelle