Empanadas – găluşte cu carne

Ingrediente

Alfajores – biscuiţi foarte populari în Argentina, umpluţi cu dulce de leche (“lapte dulce”, adică caramel) sau cu gem, pot fi presăraţi cu zahăr pudr ...
Este un gulaş din diferite feluri de carne şi legume, care sunt înăbuşite împreună. Argentinienii servesc separat carnea, supa şi legumele.
Cea mai veche reţetă pentru budinca cu brânză datează în izvoarele germane din anul 1596, când Anna Alarm a trecut-o pentru prima dată în cartea de bu ...
8 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Pentru a pregăti aluatul se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul. Se adaugă puţin câte puţin făină şi se amestecă. Aluatul se înfăşoară în folie şi se bagă la frigider o noapte întreagă.
  • Putem să trecem la umplutură. Se taie ceapa şi ardeiul în cubuleţe, se striveşte usturoiul. În uleiul fierbinte se prăjeşte mai întâi ceapa, apoi se adaugă ardeiul, usturoiul şi carnea tocată. Se prăjeşte totul timp de aproximativ 10 minute.
  • Se ia de pe foc şi se adaugă 1 ou, 1 gălbenuş, smântâna şi pătrunjelul tăiat mărunt.
  • Aluatul se întinde în 4 plăcinte cu diametrul de 15 cm. Pe fiecare plăcintă se pune o porţie de umplutură, se îndoaie în jumătate şi se lipesc marginile.
  • Înainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu gălbenuş.
  • Se coace în cuptor cca 20 de minute la temperatură de 200°C. Pot fi prăjite deasemenea în ulei în tigaie.


Mod de servire:Empanadas se mănâncă cu mâinile.





Autor: Bonduelle