Alfajores – prajitură cu caramel

Ingrediente

Mâncarea a fost preluată de la indieni. Fiecare regiune are reţeta proprie pentru empanadas, acestea diferind prin mărime şi umplutură. Umplutura trad ...
Este un gulaş din diferite feluri de carne şi legume, care sunt înăbuşite împreună. Argentinienii servesc separat carnea, supa şi legumele.
20 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Mai întâi se prepară aluatul. Se topesc împreună untul şi zahărul, adăugând oul, gălbenuşurile, vanilia, praful de copt, amidonul, cojile de lămâie şi se amestecă totul împreună cu făina până se obţine un aluat omogen.
  • Din aluat se formează plăcinte cu grosimea de 2,5-3 cm şi circumferinţa de 5 cm. Se pun pe hârtie de copt şi se coc aproximativ 20 de minute la temperatura de 150°C.
  • Când plăcintele se răcesc, se unge una cu caramel, iar alta se presează delicat de sus.
  • Se presară cu nuca de cocos.




Autor: Bonduelle