Salată specifică lumii arabe, cu vinete coapte, ceapă şi roşii

Un sos foarte popular în bucătăriile ţărilor arabe. Sos tahina - "pastă de susan", poate alătura cu succes diferite salate, cudităţi . Amestecat ...
8 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Vinetele se decojesc în dungi: se taie capetele şi se descojesc alternativ, în lung, lăsând la 3 cm distanță dungi neatinse de coajă. Modul de decojire este foarte important, acesta făcând diferența față de salata de vinete tradițională!
  • După decojire, vinetele se taie în felii groase, de aproximativ de 1 cm. Se sărează, se acoperă şi se aşteaptă să se scurgă o parte din zeamă – aproximativ 10 ore, apoi se tamponează ușor cu şerveţele de hârtie, până sunt uscate.
  • Se taie roşiile rondele.
  • Vinetele se prăjesc într-o tigaie cu 4 cm de ulei, porţie cu porţie. După prăjire, excesul de ulei se înlătură cu hârtie absorbantă.
  • Uleiul se varsă, păstrându-se cam 4 linguri, pentru a prăji ceapa.
  • Roşiile se prăjesc şi ele uşor şi se pun pe o farfurie.
  • Oţetul se toarnă într-un ibric, se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească. 

Mod de servire: 

Pe un platou întins, se așează vinetele, ceapa şi roşiile. Salata se presară cu usturoi tocat mărunt (sau zdrobit), se sărează şi se toarnă oțetul. Se ornează cu pătrunjel tocat.




Autor: Bonduelle