• 10 min
  • ușor
  • 4

Nota utilizatorilor
1 stele2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, în medie: nota 3.67 din 5)
Loading ... Loading ...

Reţetă: Sos Tahina – cu seminţe de susan

Un sos foarte popular în bucătăriile ţărilor arabe. Sos tahina – “pastă de susan”, poate alătura cu succes diferite salate, cudităţi . Amestecată cu usturoi, suc de lămâie şi apă, se prepară un sos excepţional pentru legume crude şi fiarte, precum şi pentru peşte, kebaburi şi alte mâncăruri din bucătăria arabă.

Ingrediente

2 linguri suc de lămâie
1 lingură de sos tanina sau de susan
½ căţel de usturoi
1-2 linguri de apă
sare

Mod de preparare

  • Usturoi curăţat, clătit şi strivit în sare.
  • Sosul tahina se amestecă bine. Apoi se trece într-un castron, se adaugă usturoi şi se amestecă bine. Se adaugă sucul de lămâie încet, până se schimbă culoarea şi consistenţa pastei. Se adaugă apă.
  • Sosul trebuie să aibă un gust puternic de lămâie şi maioneza să fie consistentă.
  • Se poate adăuga chimen şi oţet. Sosul tahina se serveşte în castroane întinse, ornate cu frunze de pătrunjel tocate.


Mod de servire:

Se serveşte cu peşte, kebab şi alte specialităţi arabe.

, , , , ,