Sos Tahina - sos de susan

Ingrediente

  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură de sos tanina sau de susa
  • 12 frac; căţel de usturoi
  • 1 linguri de apă
  • are
4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Usturoi curăţat, clătit şi strivit în sare.
  • Sosul tahina se amestecă bine. Apoi se trece într-un castron, se adaugă usturoi şi se amestecă bine. Se adaugă sucul de lămâie încet, până se schimbă culoarea şi consistenţa pastei. Se adaugă apă.
  • Sosul trebuie să aibă un gust puternic de lămâie şi maioneza să fie consistentă.
  • Se poate adăuga chimen şi oţet. Sosul tahina se serveşte în castroane întinse, ornate cu frunze de pătrunjel tocate.


Mod de servire:

Se serveşte cu peşte, kebab şi alte specialităţi arabe.





Autor: Bonduelle