Informaţii interesante despre legume

Savuros

Câteva informaţii interesante despre legume. Citeşte-le şi află mai multe despre delicioasele şi sănătoasele noastre prietene.

Vegetables – interesting facts

Informaţii interesante

Cunoaştem cu toţii proprietăţile benefice ale legumelor, cât de bune sunt pentru sănătatea noastră şi cum ne pot ajuta să ne dezvoltăm armonios şi sănătos. Există câteva informaţii foarte interesante despre legume, care sunt mai puţin cunoscute.

Cartofii au apărut pentru prima dată în Europa în 1586, răspândindu-se ulterior în America de Nord. Majoritatea nutrienţilor din cartofi se regăsesc exact sub coajă.

Roşiile sunt, de fapt, fructe. În 1893, Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii le-a clasificat legal ca şi legume. Există aproximativ 5.000 de soiuri de tomate şi sunt a doua cea mai consumată legumă din Statele Unite, după cartofi.

Okra nu este o legumă. Este considerat fruct din cauza seminţelor sale. Luând în considerare faptul că şi pepenii verzi sunt consideraţi legume, din aceeaşi familie cu dovlecii şi castraveţii, tabloul general al fructelor şi legumelor ar putea părea un pic neclar.

Fie că-s fructe sau legume, aceste plante minunate ne asigură un regim alimentar echilibrat şi un stil de viaţă sănătos.