Descoperă aportul de calorii din produsele făinoase

Savuros

Multe produse făinoase oferă suficiente calorii și carbohidrați pentru necesarul dumneavoastră zilnic. Citiți în tabelul de mai jos detalii și comparați produsele pentru a le înțelege în amănunt.

Calorii produse fainoase

Mai jos puteți afla informații despre procentul de proteine, grăsimi şi carbohidrați din arpacaş, macaroane, orez, făină şi legume păstăioase. Veți descoperi secretele legate de calorii produse fainoase și cum influențează acestea greutatea dumneavoastră.

Iată cele mai importante produse făinoase defalcate pe patru categorii importante: carbohidrați, calorii, proteine și grăsimi. Urmărind datele și cifrele din acest tabel, puteți descoperi cu ușurință ce anume consumați și în ce cantitate, vezi vedea detalii despre calorii produse fainoase. În felul acesta, vă puteți ajusta dieta rapid și sigur pentru săptămânile și lunile ce vor urma. Pentru valorile din produsele de patiserie, consultați tabelul special conceput în această direcție.

Calorii produse fainoase

Produsele din cereale sunt o sursă bogată de fibră alimentară, care susţine procesele de digestie. Pentru persoanele care doresc să se descotorosească de kilogramele în plus, se recomandă regimul de fibre. Conţin hidrocarburi complexe şi fibre, fier, vitamina E şi vitamine din grupa B.

Tabel cu calorii produse fainoase

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Arpacaș 100 g 324 10,0 1,3 66,3
Arpacaș fiert în apă, apos 100 g 108 3,4 0,4 22,1
Arpacaș fiert în apă, dens 100 g 76 2,3 0,3 15,7
Boabe de hrişcă gătite 100 g 101 3,0 3,4 14,6
Boabe de mei preparate 100 g 135 4,7 1,1 26,1
Budincă de orez 100 g 202 5,6 5,7 32,0
Cereale – grâu 100 g 343 6,4 3,2 82,6
Cereale – orz 100 g 355 9,8 3,6 79,4
Cereale – porumb 100 g 363 6,9 2,5 83,6
Cereale – secară 100 g 351 9,0 3,0 81,0
Cereale cu fructe uscate 100 g 325 8,4 3,4 72,2
Cereale cu stafide şi alune 100 g 375 11,5 12,7 62,9
Coronişte, boabe uscate 100 g 309 20,1 4,3 46,4
Cotlete vegetariene din griș 100 g 141 3,0 5,3 20,2
Cuscus 100 g 358 13,0 2,0 72,0
Desert de orez 100 g 133 3,0 2,9 23,5
Făină de grâu (calorii produse fainoase) 100 g 342 9,2 1,2 74,9
Făină de grâu 500 100 g 324 11,7 1,8 63,7
Făină de grâu 550 100 g 331 10,6 1,3 67,6
Făină de hrişcă 100 g 367 13,6 1,2 73,7
Făină de orez 100 g 371 7,4 0,6 82,0
Făină de orz 100 g 293 10,7 1,9 56,8
Făină de ovăz 100 g 369 13,0 6,8 64,9
Făină de soia degresată 100 g 291 48,9 1,0 21,7
Făină de soia nedegresată 100 g 385 36,5 18,6 17,9
Făină de soia semidegresată 100 g 334 43,0 9,5 19,1
Făină de tort (calorii produse fainoase) 100 g 334 10,3 1,1 68,9
Fasole albă uscată 100 g 102 7,0 0,5 16,9
Fasole gătită 100 g 123 7,8 0,5 21,5
Fasole mare 100 g 66 7,1 0,4 14,0
Fasole păastăi 100 g 24 2,0 0,2 3,6
Fasole roşie uscată 100 g 93 8,4 0,3 13,7
Fulgi de grâu 100 g 108 3,4 0,4 22,1
Fulgi de grâu preparaţi cu apă 100 g 92 3,2 0,3 18,7
Fulgi de hrişcă preparaţi cu apă 100 g 90 3,2 0,8 17,1
Fulgi de mei preparaţi cu apă 100 g 90 3,0 0,7 17,0
Fulgi de orz 100 g 320 9,3 1,1 66,5
Fulgi de orz preparaţi 100 g 106 3,1 0,4 23,0
Fulgi de ovăz 100 g 305 11,0 6,2 50,1
Fulgi de ovâz cu apă 100 g 84 2,9 1,4 14,8
Fulgi de ovâz cu lapte 100 g 105 3,2 4,3 14,2
Fulgi de ovăz fierţi 100 g 303 11,0 6,1 49,7
Fulgi de ovăz preparaţi cu apă 100 g 88 3,0 1,7 15,0
Fulgi de ovăz preparaţi cu lapte 100 g 102 3,2 4,1 14,2
Galuştele ucrainene (calorii produse fainoase) 100 g 106 3,9 1,0 20,3
Griş 100 g 328 10,3 1,0 67,7
Griş pe bază de apă 100 g 80 2,5 0,2 16,8
Griş pe bază de lapte 100 g 98 3,0 3,2 15,3
Linte roşie, seminţe uscate 100 g 284 24,0 1,5 42,7
Linte uscată 100 g 111 7,8 0,0 20,1
Linte, lăstar 100 g 119 9,0 0,6 22,1
Macaroane cal, extra 100 g 337 10,4 1,1 69,7
Macaroane cal, I 100 g 335 10,7 1,3 68,4
Macaroane cu ou la cuptor 100 g 152 4,6 8,3 14,8
Macaroane de casă 100 g 322 12,0 3,7 60,1
Macaroane din ou (calorii produse fainoase) 100 g 345 11,3 2,1 68,0
Macaroane gătit în grăsime 100 g 135 3,4 5,0 19,0
Mălai 100 g 330 7,2 1,5 70,2
Mazăre decorticată 100 g 299 23,0 1,6 48,1
Mazăre gătită 100 g 60 6,0 0,0 9,0
Mazăre, seminţe 100 g 298 20,5 2,0 49,5
Mazăre, seminţe uscate 100 g 298 20,5 2,0 48,6
Mei 100 g 348 11,5 3,3 66,5
Mei fiert 100 g 346 10,5 2,9 71,6
Orez 100 g 344 6,7 0,7 78,9
Orez boabe 100 g 113 2,4 0,2 24,9
Orez cu bob mediu 100 g 330 7,0 1,0 71,4
Orez gătit cu lapte 100 g 97 2,5 16,0 3,1
Orez gătit în apă 100 g 78 1,5 0,1 17,4
Orez marou 100 g 331 6,3 4,4 65,1
Orez prăjit (calorii produse fainoase) 100 g 144 4,0 5,6 19,4
Orez prăjit cu brânză dulce 100 g 189 5,1 7,1 26,1
Papanași cu brânză 100 g 166 7,9 6,4 18,9
Papanași cu cereale (sorg) 100 g 170 6,9 5,9 22,2
Risotto cu carne 100 g 229 7,4 11,8 24,2
Risotto cu carne şi legume 100 g 185 6,6 10,0 18,3
Soia 100 g 381 2,0 0,1 1,0
Soia, lăstar 100 g 141 13,1 6,7 9,6
Soia, seminţe uscate 100 g 382 34,3 19,6 32,7
Spaghetti Bolognese 100 g 560 0,0 18,0 0,0
Tărâţe de grâu 100 g 185 16,0 4,6 61,9
Terci de hrişcă 100 g 336 12,6 3,1 69,3
Terci de hrişcă fără sos 100 g 132 4,5 2,3 25,0
Terci de orz 100 g 334 8,4 2,0 74,9

Valori nutritive ale produselor făinoase, din cereale: calorii produse fainoase

În produsele din făină integrală, măcinată gros, se găsesc din belşug numeroase componente minerale, cum ar fi de ex. fosforul, zincul, magneziul, fierul, manganul, sulful, clorul şi vitaminele din grupa B – mai ales tiamina (vitamina B1) Grăsimile şi calciul apar în cantităţi mici, se remarcă însă ca fiind stimulente ale acidităţii. Ele sunt o sursă bună de energie şi au o valoare nutritivă relativ mare.

Aplicaţiile produselor făinoase din cereale în regimul alimentar cotidian

Făina, produsele de panificaţie, arpacaşurile şi macaroanele constituie alimente de bază ce ar trebui să fie prezente la fiecare masă. Contrar opiniilor în acest sens, consumarea lor în cantităţi suficiente, adecvate cu nevoile organismului, nu duce la obezitate, ba chiar din contră, o previne, prin senzaţia de saţietate pe care îl provoacă – deci termenul de “calorii produse fainoase” nu contează atât de mult aici. Arpacaşurile groase, granulate se recomandă persoanelor suferinde de constipaţie şi de hemoroizi. Arpacaşurile mărunte, similare grişului, se recomandă bolnavilor cu deranjamente intestinale serioase şi celor care se află în perioada de reconvalescenţă, după regimuri severe. Seminţele uscate ale păstăioaselor (mazăre, fasole, soia, linte) conţin excelente proteine de origine vegetală. Cele mai preţioase proteine sunt conţinute în soia, a căror compoziţie este asemănătoare cu a proteinelor animale. Efectele negative ale consumului de păstăioase sunt balonările şi diareea.

Aproape toate componentele nutritive se găsesc pe exteriorul bobului. De aceea produsele din cereale nedecorticate, măcinate „mai gros” sau cu adaosuri de boabe întregi constituie surse mai bogate de ingrediente nutritive. Totuşi, proteinele din aceste alimente sunt incomplete. În reţetarul culinar există multe posibilităţi de completare a proteinelor din produsele pe bază de cereale, prin combinarea lor cu proteine complete, de origine animală, cum ar fi cele din ouă, din lapte şi lactate, din carne. Astfel obţinem un regim cu proteine complete din punct de vedere al aminoacizilor conţinuţi. La prepararea alimentelor din produsele făinoase pe bază de cereale se folosesc şi adaosuri din legume şi fructe, astfel îmbogăţindu-se compoziţia lor cu minerale şi vitamine.

Moduri recomandate de păstrare a produselor făinoase şi pe bază de cereale

De regulă, pâinea este bună de mâncat pe o foarte scurtă perioadă de timp, datorită proceselor de uscare şi de mucegăire. Uscarea are loc în principal la temperaturi joasae, de aceea pâinea nu trebuie păstrată la frigider, pe când mucegăirea are loc la căldură, în condiţii anaerobe. Cel mai bun loc pentru păstrarea pâinii este un coş de lemn sau de plastic cu orificii care asigură accesul oxigenului. Se pot folosi de asemnea pungi de hârtie. Pâinea şi chiflele congelate pot fi păstrate chiar şi câteva luni fără a-şi pierde calităţile gustului. Biscuiţii şi pesmeţii se păstrează în borcane de sticlă sau în cutii. În recipient se poate pune un pic de sare grunjoasă de bucătărie, pentru a absorbi umezeala.

Discuția despre calorii produse fainoase nu se termină aici. Puteți citi pe această pagină mai multe informații.

, , ,