Află câte calorii conțin produsele lactate

Savuros

Produsele lactate oferă suficientă energie și calorii pentru un trai decent sau chiar activ. Citiți în tabelul de mai jos cifrele asociate cu aceste produse pe care le consumăm zilnic.

Calorii lactate

Tabelele de mai jos îti indică aportul de proteine, grăsimi şi carbohidrați în lapte, smântână, iaurt, brânză, unt şi alte produse lactate. Îți oferă totul despre calorii lactate.

O alimentație variată, bogată în lactate, vă va aduce nu numai un plus de calorii și energie, ci și multe beneficii adiacente, din numărul mare de proteine și din echilibrul de grăsimi pe care aceste produse le oferă. Învățați din tabelul de mai jos cum să vă optimizați alimentația consumând produse lactate și cum să le combinați pe acestea cu alte produse necesare organismului dumneavoastră.

Calorii lactate

Laptele şi derivatele sale sunt o hrană ideală, deoarece conţin substanţe uşor asimilabile. Ele ne furnizează calciul, vitaminele (A, B2, B1, E, D, C ) şi multe alte substanţe valoroase nutritiv.

Tabel cu calorii lactate

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) – calorii lactate Proteine (g) Lipide (g) Carbohidraţi (g)
Brânză Brie grasă 100 g 329 19,8 28,0 0,2
Brânză Camembert 100 g 324 15,3 28,8 0,1
Brânză Camembert grasă 100 g 291 21,4 23,0 0,2
Brânză Cheddar grasă 100 g 391 27,1 31,7 0,1
Brânză de oaie 100 g 298 14,6 25,5 0,0
Brânză de vacă 100 g 260 17,9 20,1 0,0
Brânză dulce 100 g 341 7,1 23,0 27,5
Brânză dulce cu stafide 100 g 343 6,8 21,6 29,9
Brânză fără grăsime 100 g 99 19,8 0,5 3,5
Brânză Feta 100 g 215 17,0 16,0 1,0
Brânză grasă (calorii lactate) 100 g 175 17,7 10,1 3,5
Brânză gruzină Suluguni 100 g 285 19,5 22,0 0,0
Brânză prâjită 100 g 168 17,6 4,2 14,2
Brânză semi-grasă 100 g 133 18,7 4,7 3,7
Brânză topită 100 g 298 13,5 27,0 1,2
Brânză topită 100 g 340 22,0 27,0 0,0
Brânză topită afumată 100 g 270 23,0 19,0 0,0
Budincă de brânză 100 g 224 13,9 9,6 20,1
Caşcaval olandez 100 g 352 26,0 26,8 0,0
Caşcaval Roquefort 100 g 337 20,0 28,0 0,0
Cașcaval rusesc 100 g 360 23,0 29,0 0,0
Cașcaval tare 100 g 209 30,0 9,0 0,0
Chefir 0% grăsime 100 ml 30 3,0 0,1 3,8
Chefir 2% grăsime 100 ml 51 3,4 2,0 4,7
Chefir gras 100 ml 56 2,8 3,2 4,1
Cremă de smântână 30% grăsime 100 ml 287 2,2 30,0 3,1
Cremă pentru cafea 20% grăsime 100 ml 206 2,8 20,0 3,7
Cremă pentru cafea 9% grăsime 100 ml 107 2,8 9,0 4,0
Desert cu brânză dulce 100 g 156 13,9 6,2 11,2
Drajeuri ciocolată cu cremă de brânză 100 g 407 8,5 27,8 32,0
Frişcă dulce 100 ml 382 8,0 19,0 47,0
Frişcă vanilie 100 ml 346 2,8 28,0 21,6
Iaurt de fructe 100 ml 63 3,7 1,5 8,9
Iaurt de fructe 3,2% 100 ml 85 5,0 3,2 8,5
Iaurt natural 2% grăsime 100 ml 60 4,3 2,0 6,2
Iaurt natural 3,2% grăsime 100 ml 66 5,0 3,2 3,5
Kumis din lapte de cal 100 ml 41 3,0 0,1 6,3
Kumis din lapte de vacă, degresat 100 ml 41 3,0 0,1 6,3
Lapte 0,5% grăsime 100 ml 39 3,5 0,5 5,1
Lapte 1,5% grăsime 100 ml 47 3,4 1,5 5,0
Lapte 2% grăsime 100 ml 51 3,4 2,0 4,9
Lapte 3,2% grăsime 100 ml 61 3,3 3,2 4,8
Lapte 3,5% 100 ml 64 3,3 3,5 4,8
Lapte 6% (calorii lactate) 100 ml 84 3,0 6,0 4,7
Lapte acru 100 g 30 3,0 0,1 3,8
Lapte acru 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,1
Lapte acru 2,5% 100 ml 53 2,9 2,5 4,1
Lapte acru 3,2% 100 ml 58 2,8 3,2 4,1
Lapte condensat, îndulcit 100 ml 326 7,5 8,0 55,3
Lapte condensat, neîndulcit 100 ml 131 6,6 7,5 9,4
Lapte de capră 100 ml 68 3,2 4,1 4,5
Lapte de oaie 100 ml 107 6,0 7,0 5,1
Lapte dietetic 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,0
Lapte dietetic 3,2% 100 ml 57 2,8 3,2 3,8
Lapte dietetic degresat 100 ml 31 3,0 0,1 3,9
Lapte dietetic dulce 3,2% 100 ml 77 2,8 3,2 8,6
Lapte fiert cu orez 100 ml 54 1,8 1,9 7,3
Lapte fiert cu pasta 100 ml 58 2,2 1,9 7,9
Lapte praf degresat 100 g 360 35,7 0,8 51,2
Lapte praf nedegreşat 100 g 479 27,0 24,0 38,7
Macaroane fripte cu brânză dulce 100 g 180 7,7 7,4 20,3
Parmezan 100 g 452 41,5 32,0 0,1
Plăcintă cu brânză dulce 100 g 183 18,6 3,6 18,2
Plăcintă cu brânză și morcovi 100 g 232 12,9 11,5 18,8
Praf de cremă 100 g 577 19,0 42,0 30,2
Smântână 10% grăsime 100 ml 115 3,0 10,0 2,9
Smântână 12% grăsime 100 ml 133 2,7 12,0 3,9
Smântână 18% grăsime 100 ml 184 2,5 18,0 3,6
Smântână 20% 100 ml 206 2,8 20,0 3,2
Smântână 25% 100 ml 248 2,6 25,0 25,0
Smântână 30% grăsime 100 ml 294 2,4 30,0 3,1
Supă de lapte cu griș și dovlecel 100 ml 50 2,0 2,2 5,4
Şvaiţer (calorii lactate) 100 g 396 24,9 31,8 0,0
Unt 100 g 659 1,1 73,5 1,1
Unt de casă fără sare 100 g 661 0,8 72,5 0,0
Unt natural fără sare 100 g 748 0,5 82,5 0,0
Unt natural pt, tartine 100 g 566 2,5 61,5 0,0
Unt topit 100 ml 892 0,2 99,0 0,0
Zăr 1% 100 ml 40 3,0 1,0 4,2
Zăr 2,5% 100 ml 54 2,9 2,5 4,2
Zăr 4% 100 ml 67 2,8 4,0 4,2
Zăr 6% 100 ml 84 5,0 6,0 4,1
Zer 0,5% grăsime 100 ml 37 3,4 0,5 4,7
Zer 1% grăsime 100 ml 40 3,3 1,0 4,7

Valoarea nutritivă: calorii lactate

Laptele este un constituent indispensabil, deosebit de valoros, al regimului alimentar zilnic, fiind cea mai bună şi cea mai ieftină sursă de calciu. Calciul ia parte nu numai la construcţia oaselor şi la prevenirea demineralizării dinţilor, ci este şi un element indispensabil în multe procese fiziologice, condiţionând funcţionarea corectă a inimii (asigură ritmul corect şi forţa contracţiilor), coagularea corectă a sângelui şi lucrul muşchilor şi a sistemului nervos. Laptele poate constitui baza regimului de slăbire, ca de exemplu în dieta cu lactate. Altfel spus, când vorbim de calorii lactate, vorbim de energie optimă și o bază solidă pentru regimuri alimentare. Brânza dulce şi urdele sunt surse de proteine de înaltă calitate, necesare pentru reconstrucţia celulelor. Ca produse derivate ale laptelui, conţin mari cantităţi de calciu şi de vitaminele A, D şi cele din grupa B. Conţin grăsimi uşor asimilabile. Este important să obişnuim copii să consume brânză dulce, care conţine mai cantităţi reduse de grăsime şi de sodiu. Acesta este un element important în procesul de creare a unor deprinderi alimentare corecte. Persoanele care au nivele ridicate de colesterol trebuie să limiteze consumul de brânză sau să aleagă brânza degresată, chiar dacă aportul de calorii lactate este optim.

Lactate pentru o alimentaţie sănătoasă

Se recomandă consumarea zilnică a cel puţin 2 pahare de lapte pline, tot atât kefir sau iaurt, precum şi 1-2 felii de brânză. Se recomandă nu numai servirea de lapte la micul dejun, ci şi consumarea sa în timpul zilei, pentru astâmpărarea setei. Laptele este foarte bine tolerat şi asimilat cu uşurinţă de către majoritatea oamenilor. Alergia la lapte apare adesea la copii, dar în majoritatea cazurilor (aprox. 95%) dispare când aceştia devin adulţi.

Indicaţii referitoare la păstrare

Produsele lactate au de regulă o perioadă de valabilitate foarte redusă şi pot fi păstrate doar câteva zile. Un termen mai lung de valabilitate îl au doar produsele cum ar fi laptele pasteurizat şi băuturile lacatate închise în ambalaje de carton (până la chiar câteva luni), produsele ambalate cu vid cum ar fi kefirurile, iaurturile, caşcavalul şi brânza topită (până la o lună).

, , , , ,