Află acum câte calorii conține carnea de pui

Savuros

În orice carne de pui sau de pasăre sunt multe calorii. Citește mai multe despre miracolele acestui grup de alimente hrănitoare și verifică indexul fiecărei varietăți în tabelul de mai jos.

Calorii pui

Calorii pui, curcan, găină, gâscă, rață

Carnea de pasăre este foarte bogată în calorii. Descoperă mai multe despre miracolele acestui aliment și verifică indexul fiecărei varietăți din carne de pui în tabelul de mai jos. Află totul despre calorii pui, curcan sau rață.

Dintre toate tipurile de carne, cu excepția peștelui, carnea de pasăre (de cele mai multe ori sub forma de carne de pui, dar nu numai) are cel mai bun raport de calorii și alte substanțe nutritive, fiind în același timp și foarte hrănitoare. Consumul acestor tipuri de carne este recomandat pentru a suplini în alimentație acele zone pe care legumele și fructele nu le pot acoperi, cum ar fi vitamina B12. Cu cât variezi mai mult în această zonă, cu atât mai sănătoasă se va dovedi dieta ta. Cantitatea de calorii pui nu este deloc mare, ceea ce ar trebui știut de oricine.

Carnea de pasăre se caracterizează printr-un raport avantajos între acizii graşi saturaţi şi cei nesaturaţi, în comparaţie cu carnea animalelor mari de crescătorie. Este o sursă importantă complementară a vitaminelor din grupa B, a acidului pantotenic, a vitaminei C. Grăsimile de pasăre conţin de regulă mai multă vitamina A şi caroten, precum şi mai multă vitamina E decât untura de vită sau cea de porc.

Tabel cu calorii pui, curcan, găină, gâscă, rață

Produs Cantitatea  Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi (g)
Aripioară de curcan 100 g 168 16,5 11,4 0,0
Aripioare 100 g 186 19,2 12,2 0,0
Cotlet de pui prăjit pane 100 g 382 19,9 27,8 14,3
Cotlet de pui, tocat 100 g 248 19,7 15,7 7,6
Ficat de pui 100 g 136 19,1 6,3 0,6
Găină 100 g 202 18,5 14,3 0,0
Găină în gelatină 100 g 192 27,3 8,9 1,2
Gâscă 100 g 339 14,1 31,8 0,0
Inimă de pui 100 g 159 15,8 10,3 0,8
Piept de curcan 100 g 84 19,2 0,7 0,0
Piept de pui 100 g 99 21,5 1,3 0,0
Piept de pui pane 100 g 195 25,3 10,4 0,0
Pipotă 100 g 114 18,2 4,2 0,6
Pui 100 g 156 18,7 7,8 0,4
Pui fiert 100 g 143 24,6 5,0 0,0
Pui gătit cu legume 100 g 99 7,6 6,4 4,6
Pui la cuptor 100 g 179 16,4 12,7 0,1
Pui prăjit 100 g 204 26,3 11,0 0,0
Pui tabaka 100 g 271 25,0 21,0 0,2
Pui umplut la cuptor 100 g 199 20,5 11,9 2,8
Pulpă de curcan 100 g 131 18,4 6,4 0,0
Pulpă de pui 100 g 158 16,8 10,2 0,0
Pulpă de pui la cuptor 100 g 195 29,4 8,6 0,0
Raţă 100 g 308 13,5 28,6 0,0
Raţă gătită 100 g 248 19,7 18,8 0,0
Raţă la cuptor 100 g 266 22,6 19,5 0,0
Țâmb de curcan 100 g 142 15,7 8,9 0,0

Valoarea nutritivă: calorii pui

Carnea de pui, în afară de gustul său fin, are multe elemente necesare pentru organism. Este preţuită mai ales ca sursă de proteine animale cu mari valori nutritive şi cu aport redus de calorii, ceea ce situează această carne pe poziţia de fundament al regimului cu proteine. În afară de proteine, această carne ne asigură lipidele, sărurile minerale, microelementele şi vitaminele. Carnea de pasăre se caracterizează printr-un raport avantajos între acizii graşi saturaţi şi cei nesaturaţi, în comparaţie cu carnea animalelor mari de crescătorie. Este o sursă importantă complementară a vitaminelor din grupa B, a acidului pantotenic, a vitaminei C. Grăsimile de pasăre conţin de regulă mai multă vitamina A şi caroten, precum şi mai multă vitamina E decât untura de vită sau cea de porc.  

Carnea de pasăre pentru sănătate şi frumuseţe

Carnea de pasăre are relativ puţină grăsime, care se găseşte în pielea uşor de înlăturat. Puiul despieliţat conţine aprox. 5% grăsime, de aceea el este recomandat persoanelor care ţin regim cu colesterol redus, regim hipocaloric sau celor care doresc să-şi reducă masa corporală. Are o structură a ţesuturilor mai delicată, este saturat uniform cu ţesut gras, conţine mai puţin ţesut conjunctiv, astfel încât est uşor digerabil. Ficăţeii de pui sunt o excelentă sursă a provitaminei A, necesare pentru menţinerea unui ten sănătos şi pentru protecţia împotriva infecţiilor. Per total, când vorbim de calorii pui, ar trebui să știm că energia oferită de carnea de pasăre este optimă pentru organismul uman.

Mod de păstrare al cărnii de pui

Carnea spălată şi bine uscată se păstrează la frigider, în recipienţi special prevăzuţi pentru acest scop. Odată împărţită în porţii mai mici şi plasată în pungi de plastic, poate fi păstrată în congelator timp de 2-3 luni.

, ,