Știi câte calorii conțin diferitele produse din carne? Află aici

Savuros

Un tabel cu numărul de calorii din carne. Acoperă toate tipurile de carne consumate în general la noi (exceptând carnea de pui): porc, vită, iepure, vânat, vițel și carnea din conserve.

Calorii carne

Aflați care este aportul de proteine, grăsimi şi carbohidrați în carnea de porc, de vită şi viţel, de iepure, în vânat şi în conservele de carne. Descoperiți totul despre calorii carne și secretele care v-ar putea ajuta să slăbiți

Dacă consumați carne în mod regulat, este de preferat să aveți o privire de ansamblu asupra numărului de calorii asociate cu aceste alimente. Le-am sistematizat pe toate într-un tabel ușor de urmărit, de unde puteți afla și valorile de proteine, carbohidrați și grăsimi asociate cu aceste cărnuri. Pentru carnea de pui, vă rugăm să consultați tabelul separat aferent acestor varietăți.

Carne de porc - calorii carne

Carnea este o grupă de produse ce constituie surse de proteine de înaltă calitate nutritivă, precum şi de substanţe minerale cum ar fi fierul, fosforul, sulful, magneziul şi vitaminele PP, B2 şi B1. Cărnurile slabe sunt baza regimului de proteine. Carnea conţine însă şi acizi graşi saturaţi, care ridică nivelele de colesterol în sânge şi favorizează apariţia afecţiunilor coronariene, dar și cantitatea de calorii carne.

Tabel valoric cu calorii carne

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Biftec de vacă 100 g 214 28,8 11,0 0,0
Boeuf Strogonow 100 g 220 19,5 14,3 3,7
Burtă 100 g 173 12,3 13,7 0,0
Carne de berbec fiartă, conservă 100 g 191 17,4 13,4 0,2
Carne de berbec gătită 100 g 243 22,0 17,2 0,0
Carne de cal 100 g 121 20,9 4,1 0,0
Carne de cerb 100 g 155 19,5 8,5 0,0
Carne de iepure 100 g 156 21,0 8,0 0,0
Carne de porc bucată cu os 100 g 174 21,0 10,0 0,0
Carne de porc cu grăsime (calorii carne) 100 g 486 11,5 48,9 0,0
Carne de porc gătită 100 g 364 22,6 30,0 3,1
Carne de porc gătită 100 g 254 25,8 16,8 0,0
Carne de porc înăbuşită 100 g 225 11,4 19,8 1,2
Carne de porc înăbuşită – conservă 100 g 349 14,9 32,2 0,2
Carne de vacă gătită în sos propriu 100 g 214 15,4 16,9 0,0
Carne de vacă înăbuşită 100 g 220 16,8 17,0 0,2
Carne de vacă, antricot 100 g 117 20,9 3,6 0,0
Carne de viţel gătită (calorii carne) 100 g 131 30,7 0,9 0,0
Carne în sos pe bază de făină (vită) în conservă 100 g 220 18,0 14,8 3,6
Ceafă 100 g 267 16,1 22,8 0,0
Chiftele de viţel 100 g 250 16,2 14,6 14,3
Chiftele din carne amestecată 100 g 272 13,5 17,5 15,9
Conservă de berbec turistică 100 g 210 18,0 15,2 0,2
Conservă turistică (carne de porc) 100 g 347 16,9 31,0 0,2
Conservă turistică (carne de vacă) 100 g 217 20,5 14,9 0,2
Costiţe de porc înăbuşite 100 g 210 7,9 19,2 2,2
Cotlet de porc la cuptor 100 g 291 30,4 18,7 0,7
Cotlet de porc pane 100 g 351 19,0 24,1 15,9
Cotlet de porc tocat 100 g 340 10,6 26,8 13,6
Cotlet de vacă tocat 100 g 220 14,6 11,8 13,6
Cotlet de viţel pane 100 g 365 27,1 21,3 17,4
Cotlet din carne amestecată tocată 100 g 284 13,0 21,1 11,8
Creier 100 g 124 11,7 8,6 0,0
Falcă 100 g 630 7,4 67,8 0,0
Ficat de berbec 100 g 101 18,7 2,9 0,0
Ficat de porc 100 g 130 22,0 3,4 2,6
Ficat de vită 100 g 125 20,0 3,1 4,0
Ficat de viţel 100 g 124 19,2 3,3 4,1
Fleică 100 g 217 19,3 15,7 0,0
Frigărui de porc 100 g 324 26,5 23,1 0,0
Friptură de vacă 100 g 157 16,7 10,1 0,0
Grătar de porc 100 g 472 21,7 42,7 1,5
Gulaş din carne de vită (calorii carne) 100 g 148 14,0 9,2 2,6
Gulasz de berbec 100 g 213 14,2 15,6 3,9
Gulasz de porc 100 g 333 13,1 29,4 3,9
Gulasz de vacă 100 g 212 16,8 14,3 3,9
Iepure gătit 100 g 204 24,6 11,7 0,0
Iepure prăjit 100 g 233 25,0 14,8 0,0
Inimă de berbec 100 g 82 13,5 2,5 0,0
Inimă de porc 100 g 165 16,9 4,8 0,0
Inimă de vită 100 g 96 16,0 3,5 0,0
Limbă de porc 100 g 165 16,5 11,1 0,0
Limbă de vacă în gelatină 100 g 212 22,4 13,6 2,4
Limbă de vită 100 g 146 12,2 10,9 0,0
Muşchi de vacă 100 g 113 20,1 3,5 0,0
Omoplat 100 g 106 19,9 2,8 0,0
Pateu de ficat 100 g 301 11,6 28,1 3,4
Pateu de vacă 100 g 275 16,1 23,3 0,4
Perișoare 100 g 194 14,0 11,6 8,2
Pulpă de porc 100 g 261 18,0 21,3 0,0
Pulpă de viţel (calorii carne) 100 g 108 19,9 3,1 0,0
Pulpe de vacă în gelatină 100 g 60 6,0 4,0 0,0
Raţă sălbatică 100 g 121 22,7 3,1 0,5
Rinichi de berbec 100 g 77 13,6 2,5 0,0
Rinichi de porc 100 g 102 16,8 3,8 0,0
Rinichi de vită 100 g 86 15,2 2,8 0,0
Roastbeef de vacă 100 g 152 21,5 7,3 0,0
Slănină 100 g 797 2,4 89,0 0,0
Şniţel 100 g 105 20,5 2,4 0,0
Şniţel de porc 100 g 400 18,8 32,1 9,8
Şniţel de vacă 100 g 338 17,6 25,1 10,2
Şold de oaie 100 g 232 18,0 18,0 0,0
Şuncă de porc, conservă 100 g 126 17,6 6,2 0,0
Umăr 100 g 257 16,0 21,7 0,0
Umăr de oaie 100 g 284 15,6 25,0 0,0
Vânat 100 g 125 21,0 4,5 0,0

Carnea – valori nutritive şi influenţa asupra sănătăţii omului – calorii carne

Carnea de porc conţine vitamina B1 în cantităţi mai mari faţă de celelalte cărnuri, favorizând astfel metabolismul hidrocarburilor şi buna funcţionare a sistemului nervos. Trebuie consumată cu moderaţie, deoarece face parte din grupa cărnurilor roşii, cu concentraţii mari de grăsime.

Carnea de vită este bogată în vitamina B12, care este indispensabilă pentru creşterea tuturor celulelor corpului. Carnea de vită mai conţine şi importante cantităţi de fier şi de zinc. La fel ca şi carnea de porc, şi aceasta trebuie consumată doar ocazional. Carnea de vită are un procent foarte mare de proteine, neinfluențând cantitatea totală de calorii carne.

Vânatul este o carne obţinută din fauna cinegetică, fiind aprobată pentru consum de către autorităţile veterinare corespunzătoare. Se caracterizează prin concentraţii reduse de grăsime şi prin valenţe gastronomice deosebite.

Iepurii de casă au o carne deosebit de valoroasă – cu peste 20% conţinut de proteine, având în acelaşi timp conţinut redus de grăsimi (3-5%). În plus, această carne este bogată în substanţe minerale (săruri, fier, calciu, fosfor), vitamine (mai ales din grupa B) şi microelemente (cupru, cobalt şi zinc). Un element valoros adiţional al cărnii de iepure, din punctul de vedere al nutriţiei omului, este faptul că proteinele acesteia se asimilează în proporţie de chiar 90%.  Merită menţionate şi cantităţile reduse de colesterol din această carne, motiv pentru care ea se potriveşte bine la hrana persoanelor cu risc de afecţiuni cardiace şi circulatorii. 

Mod de păstrare recomandat

Carnea spălată şi bine uscată se păstrează la frigider, în recipienţi special prevăzuţi pentru acest scop. Odată împărţită în porţii mai mici şi plasată în pungi de plastic, poate fi păstrată în congelator timp de 2-3 luni, fără a fi influențat numărul de calorii carne.

, ,