Ingrediente și inspirație în bucătărie

Savuros

Cele mai impresionante rețete culinare nu sunt cele faimoase într-o bucătărie specifică, ci cele care aduc inspirație prin folosirea de ingrediente într-un mod cât mai creativ cu putință.

Culinary Inspirations

Idei retete culinare

Când vine vorba de a aduce inspirație în bucătăria ta, ar trebui să ai în minte mai multe perspective simultan. În primul rând, e vorba despre numărul impresionant de bucătării diverse din toată lumea ce pot aduce prospețime în viața ta expunând identități culinare diferite pe o farfurie fusion. Apoi, vorbim de ingredientul cheie în jurul căruia gravitează întregul fel de mâncare; în fine, e vorba de felul în care decizi să aranjezi mâncarea pe farfurie pentru a arăta mai gustoasă și mai colorată. Aici, la Bonduelle, îți oferim o tonă de idei retete culinare.

Identități culinare

Există două tipuri de bucătării: cele care și-au câștigat atenția internațională (de la bucătăria tradițională franceză, la cea vietnameză, mexicană, arabă, italiană etc. etc.) și cele care nu au reușit asta. Dacă vrei să încerci ceva cu adevărat nou, ar trebui să alegi fie un aspect foarte specific din prima clasă sau să te lași cuprinsă de aerul exotic al celei de a doua clase. Aici îți oferim inspirație și idei retete culinare.

Idei retete culinare - ingredient cheie

Iată câteva exemple de idei retete culinare după care îți poți ghida eforturile:

  • Tortellini tradiționali – multă lume mănâncă tortellini, dar puțini știu că rețeta tradițională din Modena presupune parmezan și pesmet. Usturoiul este de asemenea recomandat, împreună cu pătrunjel proaspăt și, firește, puțin busuioc.
  • Frunze de curry – curry este cunoscut în toată lumea, dar puțini sunt cei care se bucură de avantajele folosirii frunzelor de curry (prezente în anumite curry-uri, dar fără o legătură directă cu acestea) la ciorbe și mâncăruri din carne de porc.
  • Lămâia și usturoiul sunt esențiale când vrei să creezi o salată grecească  tradițională, în felul în care este pregătită pe peninsulă. Cu toate astea, majoritatea restaurantelor grecești de pe glob nu oferă această combinație de ingrediente.

Dacă, pe de altă parte, alegi o bucătărie mai puțin cunoscută (mâncare tradițională sud-coreeană, bucătăria etiopiană sau vest-africană etc.), vei avea întotdeauna de partea ta avantajele ingredientelor și ale inovației implicite. Fii numai sigură că ai toate ingredientele cerute de o rețetă anume înainte să o pui în practică.

Ingredientul cheie

Oricare ar fi tipul de rețetă de mâncare pe care vrei să o gătești, e o idee bună să te axezi pe un ingredient cheie. Acesta poate fi fie ingredientul principal, fie ceva discret care schimbă baza întregului fel.

  • Folosește fasole roșie de la Bonduelle pentru a face o pastă dulce-acrișoară chinezească. Adaugă melasă în loc de zahăr pentru un gust intens.
  • Gătește brioșe cu morcovi baby folosind o conservă de morcovi baby de la Bonduelle în același fel în care le prepară americanii din Louisiana.

Aranjarea mâncării – Idei retete culinare

Este foarte important să urmezi câteva reguli când aranjezi mâncarea pe farfurie.

Food arrangement

Citește următoarele sugestii și soluții pentru a te perfecționa în această artă:

  • Procentul fiecărui fel pe farfurie trebuie să reflecte cantitatea de mâncare ce trebuie consumată. Această regulă este generală și nu suportă excepții.
  • Nu acoperi toată farfuria cu mâncare. În schimb, folosește-ți imaginația pentru a crea un model complex, bine definit sau un aranjament abstract. Pe lângă asta, evită să creezi imagini din mâncare, dacă nu sunt relevante pentru felul de mâncare servit (evită să faci o farfurie reprezentând o ciupercă făcută din fructe…)
  • Încearcă să redefinești culorile, adăugând ingrediente proaspete peste mâncarea așezată în farfurie.
  • Aranjează felurile diferite în așa fel încât să nu se amestece necondiționat, în special atunci când ar trebui savurate alternativ.
  • Ajunge o singură atracție pe farfurie – de exemplu, dacă trebuie să aranjezi o farfurie cu langustine, aspectul grafic al langustinelor ar trebui să fie singurul care să atragă atenția spre farfurie. Dacă, în acest caz, vrei ceva mai extravagant, dublează efectul cu un sos de culoare închisă, dar nu exagera.

Inspirația este ingredientul de bază pentru orice fel de mâncare și vei descoperi că îți va veni mai des dacă te decizi să gătești zilnic și lași în spate prejudecățile despre mâncare. Folosește idei retete culinare de la Bonduelle.