Trei trucuri pentru o salata de cartofi sanatoasa

Sănătos

Salata de cartofi este nelipsita din multe retete de culinare ale petrecerilor la iarba verde, dar tinand cont de toate dressingurile traditionale cu maioneza, oua fierte sau sunca, aceasta salata de legume poate produce un adevarat dezastru pentru greutatea ta.

Iata cateva sugestii pentru a prepara o salata de cartofi sanatoasa care sa-ti ofere si o bogatie de arome:

1. Foloseste cartofii rosii / dulci

Cartofi rosii sunt mai buni, deoarece acestia nu vor elibera zaharurile in sange la fel de repede ca și ceilalti, iar cartofii dulci sunt chiar sanatosi avand in vedere cantitatea mare de fibre, fier, magneziu, vitamina A si beta-carotenul pe care le contin. De asemenea, nu decoji cartofii pentru salata de legume, deoarece coaja lor contine fibre si vitamine esentiale!

2. Foloseste ulei de masline, suc de lamiae si iaurt grecesc

In loc de maioneza, foloseste ulei de masline, suc de lamaie, otet de mere si putin vin pentru a crea un dressing gustos si sanatos la salata de cartofi. Iaurtul grecesc este un alt inlocuitor sanatos pentru maioneza din salata de legume – are mai multe protein si de-asemenea scade eliberarea zaharurilor din cartofi in sange.

3. Adauga si legume

Include si legume in salata de cartofi – broccoli si telina sunt alegeri foarte bune care adauga un plus de fibre si echilibreaza in mod natural zaharul din cartofi. De asemenea, multe retete de culinare recomanda adaugarea conopidei la salata – conopida contine mai multe substante nutritive si da o aroma aparte salatei de cartofi.

Foloseste aceste mici ponturi in urmatoarea ta salata de cartofi. Succes!