Delicii culinare: retete italiene delicioase pentru cina

Savuros

Mancarurile italiene sunt adesea usor si rapid de preparat astfel ca e bine sa aveti intotdeauna o mană buna de ingrediente in bucatarie. Iata cele trei ingrediente-cheie de care aveti nevoie pentru a pregati aproape orice fel de mancare italiana.

1. Paste

Pastele sunt ingredientul principal al multor mancaruri italiene – fie că e vorba de spaghete, fettuccine, taitei, scoici, macaroane, farfalle, le poti gasi in mai toate magazinele alimentare. Spaghete sunt cele mai populare insa, servite cu sos de rosii si branza alba.


2. Branza pecorino romano

Daca ai intreba un italian ce tip de branza merge cel mai bine in mancarurile italiene, ai crede ca rapsunsul este parmezan. INsa nu e asa! Raspunsul corect este branza pecorino Romano – cu o aroma mai puternica decat a parmezanului. Predara branza Romano peste salate, paste sau painea cu usturoi ca sa te bucuri de gustul adevarat al branzei italiene.

3. Ierburi si condimente delicioase

Foloseste ierburi puternic aromatice – cum ar fi rozmarin, cimbru sau oregano – si presara-le peste alimente la inceputul pregatirilor. Da-le timp sa patrunda in fripturile, tocanitele, supele sau sosurile gatite la foc mic. Ierburile cu arome mai discrete – precum busuiocul si patrunjelul – merg foarte bine in garniturile pentru paste, salate sau in mancaruri usoare cu carne.

Italienii adora ierburile proaspete si le folosesc in toate tipurile de mancare, astfel ca e bine sa ai in bucatarioe cat mai multe condiment – busuioc, rozmarin, salvie, oregano, cimbru si pătrunjel. Combina toate aceste ingrediente in mod creativ si vei putea prepara niste mancaruri italiene minunate.