Cum găteşti legumele astfel încât să beneficiezi de toate vitaminele?

Savuros

Câteva modalităţi uşoare de a reţine vitaminele atunci când găteşti legume. Încearcă şi asigură-te că obţii rezultate excelente de fiecare dată.

Gătitul legumelor

  • Legumele sunt vitale în orice dietă sănătoasă. Cel mai bun mod de a beneficia de toate vitaminele şi nutrienţii sănătoşi din compoziţia acestora este să le consumi crude.
  • Dar pentru că există oameni care pur şi simplu nu preferă să le consume astfel, trebuie să ne gândim la modalităţi de a le găti astfel încât vitaminele să nu se piardă.
  • Evită înmuierea legumelor, doar clăteşte-le înainte de utilizare. Nici tăierea lor în bucăţi mici nu este o idee bună. Spală-le şi taie-le exact atunci când vrei să le foloseşti, nu înainte.
  • Cel mai rău lucru pe care îl poţi face este să prăjeşti legumele. Acest lucru va duce la irosirea tuturor nutrienţilor. Le poţi pregăti la grătar sau la cuptor, deşi există modalităţi mai bune de a găti legumele dacă vrei să nu pierzi vitaminele.

Una dintre ele este gătitul la microunde. Această metodă este optimă pentru legume pentru că este relativ rapidă iar pierderile de substanţe nutritive nu sunt mari. Dacă te decizi pentru legume la abur, nu trebuie să foloseşti foarte multă apă. O altă opţiune este gătitul sub presiune. Acesta este un mod foarte rapid şi eficient de a găti legumele, pentru că nici vitaminele şi nici culoarea legumelor nu se pierd.