Spanac cu iaurt şi porumb

Spanac frunză cu frunză, 750gPorumb boabe în vid, SUPER DULCE ȘI CROCANT, GOLD, 425ml
4 Număr de porții

Instrucţiuni


Punem strecurătoarea deasupra unui bol. În strecurătoare aşezăm un prosop de bucătărie curat în care turnăm iaurtul. Lăsăm să se scurgă zeama 1-2 ore, sau chiar o noapte întreagă.

Rupem codiţele spanacului, după care spălăm bine frunzele în apă rece, de mai multe ori, schimbând mereu apa, le scurgem şi le tăiem în fâşii subţiri.

Încingem uleiul într-o cratiţă, apoi punem usturoiul pisat. Amestecăm puţin şi adăugăm spanacul. Se căleşte amestecând şi scuturând cratiţa, 4-5 min, până când spanacul se rupe uşor. Lăsăm să se răcească, după care îl pasăm şi îl punem într-un castron.

Adăugăm iaurtul scurs, un pic de sare şi piper, şi la urmă amestecăm cu porumbul scurs de zeamă. Se serveşte rece cu pâine intermediară prăjită caldă.




Autor: Bonduelle