Lipie cu porumb şi dressing de smântână

Porumb boabe în vid, SUPER DULCE ȘI CROCANT, GOLD, 425ml

Ingrediente

Salata Bucătarului este alcătuită în primul rând din frunzele de salată verde cu diferite ingrediente. Reţeta de bază poate fi modificată ...
4 Număr de porții

Instrucţiuni


1. Laptele în care s-a adăugat sarea, usturoiul pisat şi praful de curry se dă în fiert, după

care se lasă la foc mic. Se adaugă mălaiul amestecând în continuu, şi se fierbe 3-4 min. amestecând mereu până se îngroaşă. Se ia de pe foc, şi se acoperă pentru a se umfla şi a se răci.

2. Compoziția obținută se frământă cu ouăle şi făina, până se obţine o cocă netedă, după care se adaugă porumbul împreună cu zeama din cutie.

3. Într-o tigaie de preferinţă din teflon, se încing 2 linguri de ulei, în care se pun cca. 2 linguri din coca cu porumb şi se formează o foaie de mărimea unei palme de copil – să nu fie mai mare pentru că se poate rupe - cu partea de jos a unei linguri umezite. Se prăjeşte pe fiecare parte 3-4 min. până capătă o culoare frumoasă brun-aurie. Se scurge şi se pune pe o farfurie. Se continuă până se prăjesc toate lipiile – punând mereu câte puţin ulei – dar, pot fi prăjite şi mai multe concomitent, nu neapărat una câte una. Din această cantitate se obţin 8-10 bucăţi.

4. Smântâna se sărează, se condimentează cu pătrunjelul şi arpagicul tăiate fin, şi se adaugă muştarul pentru gust. Acest sos se serveşte lângă lipiile cu porumb.
Autor: Bonduelle