Piept de curcan umplut cu porumb şi sos de pătrunjel

RO_BG_12AF_RO_Beet_CBRDRO_BG_58FC_Sweet_Corn_CMAIGSW
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
4 Număr de porții

Instrucţiuni


1. Pieptul de curcan se taie perpendicular pe fibră în 4 felii egale, se bate puţin în formă dreptunghiulară. Se adaugă sare şi piper alb măcinat.

2. Ceapa se curăţă şi se prăjeşte la foc mediu în jumătate din cantitatea de ulei până devine aurie. După ce s-a răcit se adaugă porumbul scurs de zeamă, oul şi pesmetul, se sărează. Se condimentează cu piper Cayenne şi puţin piper alb. Se lasă la odihnă 5 min pentru ca pesmetul să se umfle puţin.

3. Se împarte uniform pe feliile de carne, care apoi se rulează şi fiecare bucată se înfăşoară în 2 felii de slănină. Se fixează cu ac pentru carne sau cu scobitori pentru a-şi menţine forma.

4. Într-o cratiţă în care rulourile de curcan trebuie să încapă unul lângă altul fără să rămână spaţiu, se încinge uleiul rămas, se aşează rulourile de carne, şi se prăjesc 7-8 min. întorcându-le de mai multe ori. Apoi se adaugă cca. 300 ml de apă şi delicatul, şi se căleşte acoperit cu capac la foc mic, cca. 35 min. Dacă nu mai are zeamă se adaugă apă. Când este gata, rulourile se scot şi se pun deoparte.

5. Zeama se condimentează cu pătrunjel tocat fin. Se amestecă bine făina cu smântâna, se adăuga la zeama cu pătrunjel, şi se fierbe câteva minute amestecând mereu, până când sosul se îngroaşă. Garnitura se prepară din orz perlat fiert în acelaşi fel ca şi orezul până devine moale şi din morcov călit în unt.
Autor: Bonduelle