Crap crocant cu ghiveci de legume, pe lipie de porumb

RO_BG_58FC_Sweet_Corn_CMAIGSW

Ingrediente

4 Număr de porții

Instrucţiuni


1. Se curăţă fileurile de peşte (se scoate pieliţa), se taie în 4 felii egale. Se verifică fileurile, şi dacă au rămas oase mai mari se îndepărtează. Apoi se fac tăieturi dese şi subţiri în direcţia părţii pe care a fost pieliţa. Se adaugă cca. 1 linguriţă de sare. Se amestecă sarea cu boiaua şi piperul, şi feliile de peşte se tăvălesc prin acest amestec. Se prăjesc numai înainte de servire, până atunci se pun deoparte.

2. Pentru lipia de porumb se bate într-un castron oul cu sare, pătrunjelul tocat fin şi usturoiul pisat. Se adaugă porumbul gold împreună cu zeama, apoi se amestecă făina.

Se încinge un sfert din cantitatea de ulei într-o cratiţă de teflon, se pune un sfert din coca obţinută, se întinde la grosimea degetului mic. Se prăjeşte la foc mediu cca. 2 min, apoi se întoarce şi se prăjeşte şi pe cealaltă parte.

3. Pentru ghiveci se taie ceapa în cubuleţe de 1 cm, iar ardeiul curăţat şi roşia în cubuleţe de 2 cm. Kaizerul se taie cubuleţe mici şi se prăjeşte puţin într-o tigaie mare, în ulei încins o jumătate de minut. Se adaugă ceapa şi ardeiul, şi se prăjeşte în continuare 2-3 min. scuturând tigaia. Se sărează puţin, se adaugă boia, usturoiul pisat, boiaua iute şi apoi roşia. Se mai prăjeşte 2-3 min., dar e important ca toate legumele să rămână puţin crocante.

4. În timp ce se prepară ghiveciul, într-o altă tigaie se prăjeşte peştele în ulei cca. 4 min pe fiecare parte. Se scoate şi se scurge pe prosop din hârtie.

5. La servire lipia de porumb se încălzeşte puţin, dacă este nevoie, apoi se aşează în farfurii, deasupra se pune ghiveciul, peste care se aşează crapul prăjit.
Autor: Bonduelle