Cotlet prăjit întreg cu salată de porumb cu şuncă şi mazăre

RO_BG_58FC_Sweet_Corn_CMAIGSW

Ingrediente

4 Număr de porții

Instrucţiuni


1. Carnea se spală, se pune pe un şervet pentru a absorbi umezeala, şi se freacă cu sosul de soia amestecat cu ulei şi miere. Se pune într-o pungă de copt, se închide punga şi se ţine o noapte întreagă în frigider pentru a se pătrunde.

2. A doua zi se agită punga pentru ca uleiul cu miere să acopere carnea pe toate părţile, după care se pune într-o tigaie. Punga se înţeapă în câteva locuri în partea de sus. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 ºC; în cuptor cu convecţie cu aer cald 165 ºC), cca. 70 min. în funcţie de grosimea cărnii. Scoatem din cuptor, agităm de mai multe ori punga pentru ca sosul care s-a scurs să pătrundă bine carnea. Se lasă 20 min să se odihnească până la servire.

3. Pentru servire, carnea se taie pe lângă os în patru felii mari, se aşează în farfurii şi se serveşte cu salată de porumb, mazăre şi şuncă.

4. Pentru salată se amestecă maioneza cu smântâna, se adaugă mazărea şi porumbul scurse de zeamă, şi şunca tăiată în cubuleţe de 1-1,5 cm. Se condimentează cu arpagicul tăiat mărunt, dacă este necesar se mai adaugă un pic de sare şi piper, apoi se adaugă muştar şi zeamă de lămâie pentru un gust plăcut, uşor picant.

Sfat: carnea astfel preparată este foarte bună şi rece.
Autor: Bonduelle