• cooking

Supă mexicană cu porumb

Savuros
Brindusa Scheaua

Brindusa ScheauaSunt blogger culinar de patru ani. Am început totul dintr-o joacă, din pasiune pentru mâncarea de calitate și aromată. Pe blog veți găsi rețete moștenite de la bunica, aflate de la prieteni, învățate din cărți. Rețetele noastre de suflet.


Sezonul rece este perfect pentru a „testa” în bucătărie cele mai bune supe. Dacă ești în căutarea unei noi rețete, ce spui de supa mexicană cu porumb?

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 45 minute

Ingrediente

pentru 4 porții:

  • 2 cutii porumb Gold
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 bucățică țelină
  • 1 fir praz
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 4-6 felii de șuncă/bacon
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • câteva boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • 1 ardei iute
  • 100 ml smântână
  • 4 tortilla
  • ½ legătură de pătrunjel verde
  • sare după gust

Supă mexicană cu porumb

Mod de pregătire:

Legumele se curăță. Morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel și prazul se taie în bucăți mari și se pun într-o oală, împreună cu piperul, 1 linguriță cu sareși foaia de dafin. Se acoperă cu 2 l de apă și se lasă la fiert la foc mediu până ce legumele sunt moi (aproximativ 30 de minute). Se strecoară și se păstrează supa. Trebuie să rezulte cam 1,5 litru de supă clară de legume.
Porumbul dintr-o cutie, împreuă cu roșiile, oregano și jumătate din supă se pasează bine într-un blender.
Feliile de șuncă se prăjesc în 2 linguri de ulei, apoi se scot din tigaie. În grăsimea lăsată de șuncă se aurește ceapa tăiată mic. Se adaugă usturoiul tocat mic și ardeiul iute tocat, care se gătesc 1 minut.
Se adaugă amestecul din blender și restul de supă clară. Se lasă să fiarbă câteva clocote, apoi se adaugă porumbul din a doua conservă și se mai dă un clocot. Se adaugă smântâna și pătrunjelul verde tocat. Se potrivește de sare. Supa mexicana cu porumb se servește cu felii de șuncă și triunghiuri de tortilla, coapte în cuptor.

, , , , ,