• cooking

Supă cremă de porumb cu creveți

Savuros
Alice Ciobanu

Alice CiobanuSunt Alice şi ador să gătesc. Îmi plac senzaţiile stârnite de aromele care-mi umplu casa în timp ce „bucătăresc” şi sunt fericită când îi văd pe cei din jur cum se bucură de fiecare îmbucătură. Am început prin a fi food-blogger dintr-o joacă sau dintr-o întâmplare, iar astăzi n-aş mai putea concepe viaţa mea fără fărâma magică a bucatelor.


Această supă cremă de porumb cu creveți este un preparat catifelat, dulceag și aromat, un preparat deosebit pentru un prânz sau o cină specială.

Pentru 3-4 persoane

Timp de preparare : 1 oră

Ingrediente

  • 1 cartof
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 morcov
  • 200 gr boabe de porumb dulce
  • partea albă de la un praz
  • 30 gr unt
  • 200 gr smântână
  • 100 gr creveți decorticați
  • 6 creveți decorticați pentru decor
  • piper alb proaspăt zdrobit
  • sare
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • câteva frunze de busuioc (opțional)

Supă cremă de porumb

Mod de preparare

Curăță morcovul, pătrunjelul rădăcina, țelina și cartoful. Spală-le în apă rece, taie-le bucăți mari și pune-le la fiert într-un litru de apă cu un strop de sare, pentru a face o supă de legume. În altă cratiță fierbe timp de 5 minute creveții decorticați. Păstrează maxim 6 bucăți pentru décor și restul taie-i în bucăți mici.

Desfă conserva de porumb dulce și toarnă boabele de porumb dulce într-o sită. Trece-le printr-un jet de apă și lasă-le la scurs. Pregătește infuzia de busuioc în felul următor: înfierbântă 100 ml apă și pune frunzele de busuioc. Acoperă și lasă 5 minute. Strecoară.

Într-o cratiță încăpătoare pune untul și când s-a încălzit ușor adaugă prazul tăiat rondele subțiri și călește-l ușor, preț de maxim 5-6 minute. Pune boabele de porumb dulce și smântână, toarnă două căni din supa de legume și lasă la fiert cam 20 minute.

Trage de pe foc și așteaptă să se răcorească ușor. Toarnă totul într-un blender, adaugă legumele fierte și mixează-le până se transformă într-o pastă. Trece prin sită întreaga compoziție pentru a înlătura excesul de porumb. În felul acesta vei obține o supă cremă de o consistență perfectă.

Dacă ți se pare că e prea groasă mai adaugă supă de legume sau chiar apă simplă, dar călduță.  Adaugă creveții tăiați bucățele mici, oțetul balsamic și câteva linguri din infuzia de busuioc (în funcție de gust și e doar opțional). Potrivește de sare și adaugă piper proaspăt măcinat.

Pune câte un polonic mic în fiecare farfurie și asezonează totul cu creveți și câteva boabe de piper roșu pentru un plus de aromă.

, , , ,