• cooking

Sufleu de Spanac

Savuros
Anca B.

Anca B.Proiectul My Classic Cuisine s-a născut în urmă cu aproximativ 2 ani din entuziasm și pasiune pentru gătit, din dorința de a depăși granițele propriei bucătării și de a împărtăși cu ceilalți experiențele culinare. Mica bucătărie My Classic Cuisine se va implica în continuare cu mult entuziasm în proiectele caritabile, și va continua să vă surprindă.


După mesele încărcate de sărbători, acest preparat este binevenit. În plus, se prepară foarte rapid și este foarte sănătos.

Ingrediente 4 porții:

  • 30 g unt
  • 1 si ½ linguri făină
  • 185 ml lapte
  • 200 g spanac congelat Bonduelle, decongelat și bine scurs
  • 60 g parmezan ras
  • 3 ouă
  • sare, piper
  • puțin unt și pesmet pentru forme

Sufleu de Spanac

Modalitate de preparare:

  • Se topește untul într-o cratiță la foc mediu.
  • Se reduce focul, se adaugă făina și se amestecă bine timp de 1 minut.
  • Se ia vasul de pe foc, se adaugă laptele și se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe.
  • Se pune din nou vasul pe foc și se fierbe, amestecând constant aproximativ 3-5 minute sau până ce amestecul se îngroașă.
  • Se adaugă spanacul și se mai gătește câteva minute.
  • Se ia vasul de pe foc, se adaugă parmezanul, apoi se incorporează gălbenușurile.
  • Se condimentează cu sare și piper.
  • Se incorporează apoi ușor albușurile bătute spumă.
  • Se ung cu unt și se tapetează cu pesmet 4 forme și se împarte compoziția.
  • Se introduc formele în cuptor și se coace sufleul aproximativ 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 200 gr C.
  • Se servește imediat.
, , ,